Esse Probiotics Skincare, organic huidverzorging dat doet wat het belooft

Niets zo leuk als nieuwe merken te ontdekken. Merken die zich onderscheiden. Die je vanaf de eerste kennismaking volledig gelooft. En die je zo snel mogelijk wil testen. Precies dit had ik bij Esse Probiotics Skincare, of beter bekend als Esse. Ooit van gehoord? Een – komt-ie – biologisch, vegan, dierproefvrij, fair trade en CO²-neutraal huidverzorgingsmerk dat sinds 2002 al flink aan de weg aan het timmeren is. De Zuid-Afrikaanse founder Trevor Steyn vertelde onlangs tijdens een persevent het fijne over zijn huidverzorgingslijn.

Bacteriehuishouding op peil met Esse Probiotics Skincare

Maak kennis met ’s werelds allereerste skincare vol levende probiotica. Micro-organismen. Levende microben die niets anders dan goed voor je zijn. Het kan maar zo zijn dat je ze al gebruikt voor je darmhuishouding, maar ze zijn net zo’n gezonde, natuurlijke boost voor je huid.

Het balletje voor Esse Probiotics Skincare is gaan rollen na nieuwe wetenschappelijke inzichten van het Human Microbiome Project. Dit jarenlange onderzoek heeft ingezoomd op de rol van alle micro-organismen die in en op ons lichaam wonen. Het bleek dat het huidmicrobioom de thuisbasis is van miljoenen bacteriën, schimmels en virussen. Zij vertellen ons op hun beurt weer veel over ziekte en onze gezondheid. Dit was een enorme eye-opener voor Trevor Steyn. In de strijd naar huidverbetering heeft hij dan ook levende probiotica – en prebiotica die de probiotica voeden – een sleutelrol gegeven.

Esse Probiotics Skincare

Trevor was er vroeg bij met het uitvogelen van wat de impact van ons huidmicrobioom is. Inmiddels is het een begrip dat meer en meer in de spotlights komt te staan. Sinds 2009 is de van origine organisch scheikundige al probiotica aan zijn verzorgingsproducten gaan toevoegen. Een scheikundige precisie. Juist door de toevoeging van probiotica aan de Esse Probiotics Skincare wordt er meer diversiteit aan het huidmicrobioom gegeven. En dat maakt de huid gezond om aanvallen van ziekteverwekkers de kop in te drukken, en om de gevolgen van veroudering te verminderen. Dus stop linea recta met peelen ladies en gents. Het is beter om te voorkomen dat we ons huidmicrobioom zo veel mogelijk aantasten, zodat je bacteriehuishouding mooi in balans blijft.

Esse Probiotics Skincare Foundation

Esse Probiotics Skincare Foundation

En daar houdt het goede nieuws niet bij op. Na tijden van tests heeft knappe kop Trevor nu zelfs een Esse Probiotic Skincare foundation ontwikkeld. Foundation?! Ja zeker. En zo’n vreemde keuze is het niet. Met de uitgebreide verzorgingslijn wordt er alles aan gedaan om de huid in optimale conditie te krijgen. Wanneer je er vervolgens ongegeneerd een foundation overheen aanbrengt, kunnen de aanwezige microben niet langer hun werk doen…Dat wil je niet. Wil je toch je huid het liefst egaliseren met een mooie foundation die ook nog eens 100% goed is voor je huid?  Dan is er sinds kort de microbioom-vriendelijke foundation van Esse. Mét SPF30. Lucky you! Ik heb jaren geen foundation durven te gebruiken, omdat ik bang was dat mijn huid er weer een groot drama van zou worden. Maar die van Esse heb ik nu een paar keer getest, en ben er mega blij mee. Een foundation die zelfs gezond is voor je huid, dat wil je toch?

Esse Probiotics Skincare hyaluronic serum

NIEUW: Esse Probiotics Skincare Hyaluronic serum

En het Esse-feest houdt niet op. Ze hebben onlangs namelijk hun portfolio met een superhydraterend serum uitgebreid. Hyaluronzuur, een veelgehoorde term in cosmeticaland, maar wat is het? Het is een van de belangrijkste ‘smeermiddelen’ in ons lichaam, trekt vocht aan, en is belangrijk voor het huidweefselherstel. Naarmate we een jaartje ouder worden, neemt de productie van hyaluronzuur af en wordt de huid droger. Esse Hyaluronic serum helpt een handje. Je gebruikt het na het reinigen op een schone huid, waarna de overige verzorgingsproducten tijdens je beautyroutine beter worden opgenomen en je huid intensief gehydrateerd kan worden. Dankzij de hygroscopische werking – aantrekken van vocht – heeft het zelfs een opvullend effect bij fijne rimpeltjes. En dat is geen flauwe marketingbelofte. Het doet écht wat het belooft. De Esse hyaluronzuurmoleculen bevatten namelijk niet alleen de ideale samenstelling, maar is ook qua grootte perfect door onze huid op te nemen. Do we need to say more?

Nieuwsgierig geworden? Esse Probiotics Skincare is op steeds meer plekken in NL te koop. Voor een shop bij jou in de buurt, klik hier.