Enfaits ultieme guide voor Mykonos

Mykonos is een klein eiland waar je op grote voet kunt leven. Duur? Jazeker, maar dat is nou eenmaal gewoon zo. Je krijgt er enorm veel luxe (en vooral FEEST) voor terug! De vibe op het eiland is uniek en de beach clubs zijn magnifiek. Op het eiland in de Egeïsche Zee waan je je in een andere wereld met de mooiste restaurants en hotels. Let wel dat het een party eiland is. Waar je wezen moet? Deze plekken zijn zeer zeker een bezoek waard.

Het is verstandig om bijtijds te reserveren om ervoor te zorgen dat je op de gastenlijst staat. De beach clubs en restaurants zijn geliefd en al snel volgeboekt. Ook wordt het wat later op de avond pas écht gezellig en danst iedereen op tafel. Mocht je hier geen zin in hebben, schuif dan wat vroeger aan.

SOHO ROC HOUSE MYKONOS

De SOHO House groep heeft overal ter wereld mooie plekken en daar doet het SOHO Roc House op het Griekse eiland niet voor onder. Het hotel is zeer stijlvol gedecoreerd en uniek gelegen met alle voorzieningen binnenshuis. Denk aan een fitnessruimte, een goddelijk restaurant, zwembad en verschillende lounge ruimtes. Het hotel ligt in de buurt van Paradise Beach en dat is fijn als je naar een van de grote beach clubs wilt wandelen of ’s nachts tipsie terug zwalkt.

NÕEMA MYKONOS

Mykonos

By Claus Brechenmacher for Noēma

Nõema is een restaurant waar het voor de vrije geest goed toeven is. Modern, mysterieus en magisch mooi. Wanneer je een tafel reserveert bij Nõema, schuif je aan bij een van de fijnere plekken op het eiland. Verwacht een betekenisvolle ervaring die al dan niet gepaard gaat met beats van muzikanten en DJ’s. Op de menukaart vind je authentieke Griekse gerechten die fraai geserveerd worden. Smaakvol en tegelijkertijd een lust voor het oog. Er wordt ongecompliceerd gekookt met lokale, seizoensgebonden ingrediënten die worden geschonken door de aarde en de zee. In de keuken wordt niks verspild en alles wordt gebruikt voor de meest unieke smaken. De gerechten zijn om te delen en er is genoeg keuze voor iedereen. Vegetarisch, de meest verse vis en hier en daar een stukje vlees met een Griekse twist. Om de pure ingrediënten te bereiden wordt er gebruik gemaakt van de wind, zon, rook en vuur zoals de natuur het gegeven heeft. De grote open keuken biedt een mooie kijkje naar de kookkunsten en vergeet vooral niet een cocktail te nemen.

INTERNI

Wel, wel. Als je het nog niet voorbij hebt zien komen: Interni is wederom een populaire plek om te eten. Ze noemen het ook wel ‘home of the wild ones‘ maar dan moet je wel weten wanneer je er moet zijn. Zaterdag, de shift van elf uur, schijnt de meest populaire tijd te zijn. Dan is het feest. Ondanks onze reservering moesten wij enorm lang – een uur! – wachten op een tafel. En we kunnen je vertellen dat we om middernacht trek hebben en anders over de honger heen zijn. Ach. Als je eenmaal zit, is er vuurwerk, getokkel op een gitaar en danst iedereen op tafel. Wederom waan je je in een knap interieurtje. Natuurlijke tinten, riet, rotan. Deze plek heeft alles om te ontsnappen aan de alledaagse sleur.

SCORPIOS MYKONOS

scorpios

Scorpios by Vivek Vadoliya

Scorpios op Mykonos mag je niet missen. Hier gebeurt het! Het is dé plek om te zien en gezien te worden. Dé plek om een luxe vorkje te prikken en tevens de plek waar je diep in je portemonnee moet tasten. Just saying. Als je een bedje op het strand of een tafeltje in het restaurant weet te bemachtigen, heb je gegarandeerd een unieke ervaring. Een tikkeltje Griekse Oudheid in de mix met Ibiza vibes, de diepblauwe Egeïsche zee, licht zand, ruwe rotsen en altijd gruwelijk goede beats. Want voor de beste line-ups is Scorpios ook de plek waar je wezen moet.

ASTRA 

Zoek je een nachtclub in Mykonos town? Dan is ASTRA een kleine maar fijne bar waar je tot in de late uurtjes danst op ongelofelijke beats. Denk aan techno en house. Buiten bevinden zich de tafels en binnen danst iedereen.

Lees ook: bezoek de Cartier pop-up store op Mykonos