Enfait’s best of: de Griekse eilanden

Welnu, Griekenland is niet ver van huis maar wij zweren het: je moet de mooiste eilanden van Griekenland ooit ervaren. O men… Waar te beginnen? Spetses, Mykonos en Santorini. Spetses bezocht ik vorig jaar en Mykonos staat ongelofelijk hoog op onze wish list. Mijn man en ik hebben besloten om niet meer naar verweggistan te vliegen omdat er dichtbij huis al zoveel beeldschone plekken zijn.

Ken je de hashtag #ilovegriekenland nog niet? Dan moet je even gaan koekeloeren want dan snap je meteen wat we bedoelen. De Griekse eilanden hebben zoveel te bieden en dus delen wij tips voor als je nog een ultieme vakantiebestemming zoekt.

spetses

Spetses
Hier waren wij. Vorig jaar… als royals. Het eiland Spetses ligt dichtbij Athene en op slechts 2,5 kilometer van de kust van het schiereiland Peloponnesos. Op deze laatste plek hebben Willem-Alexander en Maxima een huis. Niet gek want het is er prachtig en er is genoeg te doen. Vanaf het eiland Spetses vaar je zo naar de Peloponnese kust om een hapje te eten. Andersom is de boottocht ook zeker de moeite waard want Spetses is niet groot maar het aanbod logeeradressen en restaurants is er veelzijdig. Zo prikken onze eigen Willie en Max graag een vorkje bij restaurant Orloff waar ze typische Griekse gerechten serveren en een ontiegelijk goede wijnkaart hebben. Met uitzicht op de haven vermaak je je hier de hele avond. Orloff is niet alleen een restaurant maar ook een resort waar het goed toeven is. Het resort van Orloff is zeer zeker een van de mooiste hotels op Spetses maar er is uiteraard meer. Hier boek je de meest geweldige plekken! Spetses is overigens leuker in het hoogseizoen want na de zomer (in oktober) kan het er té rustig zijn. Ondanks dat Spetses geen groot eiland is zijn er plenty of fine beaches. En wel de mooiste stranden van Saronische eilanden. Niet ver van de haven vind je Kounoupitsa beach en Agia Marina beach. Ze liggen op loopafstand, minder dan een half uur, van de haven.

orloff

Mykonos
Het hoeft geen uitleg dat we naar Mykonos willen, het liefst vandaag nog. Mykonos is favoriet bij de LGBTQ community en daar ze hebben smaak! Je struikelt op Mykonos over de knappe restaurants en strandtenten. Mooie hotels en resorts zijn er in overvloed en ook het winkelend publiek komt ogen tekort. Liever geen zin in al die prikkels? Mykonos biedt ook yoga en wellness voor bezinning. Eigenlijk is er voor ieder wat wils en je blijft mooie plekken ontdekken. Het is bijvoorbeeld verbazingwekkend dat er zoveel mooie zandstranden zijn op zo’n klein en rotsachtige eiland. Mykonos-stad, ook wel Chora of klein Venetië genoemd, is een levendig pittoresk stadje met witte huizen en knusse steegjes. Mykonos is een van de bekendste Griekse eilanden en hoort tot de Cycladen eilandengroep. Het fijne is, je vliegt rechtstreeks en bent vanaf Amsterdam binnen drie uurtjes op je bestemming.

De mooiste hotels op Mykonos boek je hier!

mykonos

Santorini
Witte huizen, blauwe daken: it must be Santorini! Je kent die vergezichten van witte opeengestapelde huisjes wel van foto’s maar wordt het niet eens tijd om deze in het echt te zien? Of te proeven! Want voor foodies is Santorini een paradijs op aarde. Je eet er in authentieke Griekse tavernes of in up-scale restaurants. Dit geldt hetzelfde voor de hotels: je kunt uber luxe logeren of knus en authentiek. Santorini heeft een beetje van beide en de mensen zijn alleraardigst! Tegen de steile vulkaanrand van de Caldera zijn de dorpjes Oia en Fira gebouwd. Van horen zeggen is Oia een van de leukste dorpjes en daar vind je dan ook de allermooiste hotels. Wat leuk is aan een eiland als Santorini, is dat je in relatief weinig tijd veel kunt zien omdat het eiland slechts 18 kilometer breed is. Het kost je een uurtje om van de ene kant van het eiland naar de andere kant te reizen. Al is de kans groot dat je zoveel mooie plekken tegenkomt waar je ‘even’ stopt dat je er een stuk langer over doet!

Wil jij naar Santorini? Hier boek je je verblijf!

santorini

Wil jij meer weten over Griekenland? neem dan een kijkje op ilovegriekenland.nl voor uitgebreide reisverslagen van bekende bloggers, journalisten en influencers.

Lees hier alles over Spetses!