Advertorial

Enfait’s Annemarie deelt haar duurzame modetips

Coco Chanel zei ooit: “Fashion passes, style remains” en zo is het maar net. Stijl is duurzamer dan vluchtige trends, stijl is iets wat je zelf creëert. Er zijn verschillende manieren waarop jij een duurzame garderobe op kunt bouwen, maar het belangrijkste is dat jij je eigen stijl vindt. Dan heb je niet veel items nodig om er iedere dag piekfijn uit te zien.

Stem de pasvorm en kleur van je kleding af op wat past bij jou, koop geen hippe kledingstukken die je uiteindelijk toch niet draagt en bepaal welke items je in het verleden erg veel uit de kast hebt getrokken, je lievelingstrui, favoriete rokje of een bretons streepje? Deze items verraden je stijl!

Investeer dus in items waarvan je weet dat je ze vaak gaat dragen. Deze kledingstukken kosten misschien meer, maar je wordt er uiteindelijk gelukkiger van. Je koestert de items en hebt minder keuzestress als je voor de kast staat. Als het goed is, zijn deze kledingstukken van een goede kwaliteit en kunnen ze jaren mee.

Ik kies sowieso liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit en als het even kan koop ik tweedehands. Het is een sport om tweedehands items te scoren en er toch up-to-date uit te zien. Deze top van Chanel bijvoorbeeld, uniek en tijdloos. Ik zag ‘m in een tweedehands winkel hangen en vond het meteen een must-have. Toch heb ik er eerst een nachtje over geslapen want goedkoop was ‘ie niet. En er zat een klein gaatje in de naad, deze heb ik zelf gerepareerd, niemand die ’t nu nog ziet.

Chanel

Zorg goed voor je kleding
Het repareren van kleding is één ding, je moet er ook goed voor zorgen. Iedereen heeft wel eens een wasfout gemaakt waarbij je lievelingskledingstuk treurig uit de wasmachine komt. Zonde! Gelukkig kun je dat voorkomen. Als er vlekken op je kleding komen, haal deze er dan meteen uit. Was op lage temperaturen of nog beter: in de gloednieuwe AEG-wasmachines. Met de nieuwe machines biedt AEG een duurzamer alternatief voor de gewone wasmachines. Jouw kledingstukken hebben een langere levensduur als ze gewassen worden in zachter water. Leidingwater bevat veel mineralen die delicate stoffen kunnen beschadigen, de 9000-serie- wasmachines van AEG verwijderen deze mineralen. Hierdoor is het water zachter waardoor ook het wasmiddel beter z’n werk kan doen.

Wat is jouw lievelings item?
Ben jij een voorstander van duurzame mode? En goed in het scoren van unieke kledingstukken? Deel deze dan op social media met #lifetimegarment #styleremains #daretocare en inspireer andere mensen om ook een duurzamere garderobe op te bouwen.

I am always running late in heels???

Een foto die is geplaatst door annemarievdven (@annemarievdven) op

New in??#fluffycoat #fakefur #leopard #crossbodybag #sundayisforshopping #fashionhunting @ijhallen

Een foto die is geplaatst door annemarievdven (@annemarievdven) op

I love winter, I do! The only thing is: it takes ages before I can wear these second hand Chloe sandals that I found last week??? #lovelovelove

Een foto die is geplaatst door annemarievdven (@annemarievdven) op

Meer weten? Neem dan een kijkje op deze website.