Enfait test: The Express Bar in Amsterdam

Begin deze maand had ik ‘A girls night out’ met vriendinnen die er altijd op en top uitzien. Tip is er niks bij. Zelf vind ik het lastig om er leuk uit te zien. Met eten weet ik de lekkerste en leukste combinaties te maken, maar met kleding gaat het toch vaak niet helemaal goed in mijn hoofd. Toen ik afgelopen zomer in Parijs was, namen mijn vriendinnen mij mee naar de Zara en maakten daar allerlei setjes voor mij. Want ja: een goede garderobe begint bij de basis. Hoewel ik dit advies (de basis is alles) al tig keer voorbij heb zien komen in alle modeboekjes, heb ik daar nog steeds onvoldoende kaas van gegeten. En dan make-up en haar. Hoewel Skins Cosmetics een soort snoepwinkel voor mij is, is opmaken niet mijn grootste hobby. Ik geef toe: ik ben een zeer luie diva.

Vissengraat vlecht
Omdat ik een beetje gesoigneerd voor de dag wilde komen besloot ik voor die vrijdagavond een bezoekje te brengen aan The Express Bar van The Building. Het woord ‘Express’ zegt het al: zij kunnen je haar ‘nog even snel’ perfect maken voor bijvoorbeeld een feest. Ik kende deze kapper-met-bijzondere-naam van vriendin M. Zij is, net als ik, altijd op zoek naar de ultieme kapper. Ik kan je vertellen: ik liep blij naar buiten.

Lees ook: Niet ver, leuk én lekker: 5 x eten en drinken in Antwerpen.

The Building is ruim opgezet en hoewel volgens mij alle stoelen bezet waren, heerste er geen chaos. Ik ben nogal gevoelig voor hectiek (iets met prikkels), maar hier kon ik gewoon rustig in het kies-je-haar-stijl boekje kijken. Na mijn keuze nam ik plaats in de stoel bij een heel lief meisje. Gelukkig stelde ze heel weinig vragen. De chitchat-kappers- gesprekken sla ik namelijk liever over. Een grote dot mousse, wat wit volume poeder en tig schuifspeldjes later had ik een prachtige vissengraat vlecht. Had ik al gezegd dat ik blij was? De avond kon beginnen!

bar wisseBar Wisse – foto credit NOUN

Hotspotting in Amsterdam Oost
Omdat één van de vriendinnen net twee tenten heeft ingericht, bezochten we de door haar ingerichte zaken. Natuurlijk waren we heel benieuwd naar haar werk. We dronken eerst een Gin Fuzz bij Bar Wisse (een gezellige huiskamer sfeer met veel saté op de kaart) en sloten de avond af met wijn bij Restaurant C.. Bij deze laatste ben ik van plan snel te gaan eten want boy oh boy wat zag het er allemaal te gek uit. Het interieur is classy en stijlvol en het menu is bijzonder. Alles is namelijk ingedeeld in graden Celsius. Zo vind je koude gerechten (Ceviche van makreel) en gegrilde gerechten (Pulpo la Ratte). Van 0 tot 200 graden op 1 kaart. Vind ik leuk en lijkt mij lekker. Zo. Wanneer gaan we?

Restaurant C.Restaurant C. – foto credit: by Sam