Enfait test: handlezen

Over handlezen bestaan, volgens mij, veel misverstanden. Zo heeft het niets met toekomst voorspellen te maken maar alles met jezelf en hoe jij zelf invloed uitoefent over jouw leven. Omdat ik momenteel op ontdekkingstocht ben met mezelf, sta ik erg open voor manieren die je helpen dichterbij jezelf te komen. Een paar jaar geleden heb ik bij Beter&Leuk een 10 minuten handanalyse van Joyce van Nispen ontvangen. Op een dag in oktober moest ik ineens aan haar denken en zodoende zat ik een paar weken later in haar tuinhuisje te luisteren naar wat Joyce over mij vertelde.

Het tuinhuis
Voorafgaand aan het consult, heb ik mijn handen een week geleden in zwarte inkt gerold. Zodoende had Joyce tijd genoeg om mijn lijnen te bestuderen. Joyce woont in Amsterdam Zuid en ze ontvangt mij in haar (te gekke!) huis. Ze neemt mij mee naar de tuin want in het tuinhuis (ook te gek!) vinden de consulten plaats. De komende anderhalf uur zal ik veel informatie ontvangen over wie ik ben, waar mijn talenten liggen, welke gebeurtenissen impact op mijn leven hebben gehad en wat mijn valkuilen zijn. Gelukkig neemt Joyce het gesprek op zodat ik later alles rustig terug kan luisteren en mij nu volledig kan concentreren op wat ze te zeggen heeft.

joyce van nispen

Wie ben ik?
Het consult begint met een uitgebreide karakterbeschrijving. Ik herken mezelf in de beschrijving. Het klopt dat ik graag filosofeer, wars ben van doctrine, een enorme drang heb om te creëren en ups en downs ken. Dat laatste komt omdat ik voor kwaliteit van leven ga. Kwaliteit, zo zegt Joyce, daar draait het bij allemaal om. Ik vind het fijn om te horen dat ik heel duidelijk mijn richting weet. De mensen om mij heen zullen soms denken dat ik alle kanten opschiet in wat ik wil in het leven, maar voor mij staat wat ik hier kom doen en wat ik wil al een tijdje duidelijk op mijn vizier. Maar ja, de weg er naartoe is soms inderdaad wat onduidelijk.

Een stapje verder
Na deze introductie gaat Joyce dieper en gaat het over familie thema’s. Wat is mijn rol binnen het gezin en wat heeft die te maken met de fase waarin ik mij momenteel bevind? Hoewel confronterend, voelt het heel goed om na te denken over hoe je tijdens je kinderjaren gevormd wordt. Het voelt alsof ik 34 jaar mezelf genegeerd heb. Ik heb er nooit echt dieper bij stil gestaan over wie ik was. Ik heb alles maar gewoon gedaan. Maar er heerste al een hele lange tijd een diepe onrust in mij en ik wist nooit waar deze vandaan kwam.

Advies
Joyce adviseert mij een focus te kiezen en oprecht van mezelf te leren houden. En mijzelf bij bepaalde keuzes 4 vragen te stellen:
1. Is dit goed voor mij?
2. Is dit goed voor de ander?
3. Wil ik mijn agenda/ planning hierop aan passen?
4. Wordt de wereld er beter van?

Tot slot raadt ze mij aan onbaatzuchtig te leren zijn en mij artistiek gezien te ontplooien.

De toekomst
En dan gaat het toch een klein beetje over de toekomst. Omdat ik in december geboren ben, ga ik na mijn verjaardag weer een andere tijd in. Het jaar 2016 staat voor rust en introspectie. Twee dingen die ik wel kan gebruiken, al zeg ik het zelf. Joyce drukt mij op het hart om mezelf spiritueel en psychologisch gezien te ontwikkelen. Sterker nog, ze zegt: je kan niet anders.

handlezen 1

Vragen
Joyce stelt mij een aantal vragen. Wat laat ik nu zien van mezelf? Wat creëer ik nu? Waar wil ik bekend om zijn? Zijn er mensen in mijn leven die mij demotiveren? Pfff. Heftig hoor om hier mee bezig te zijn. Om te graven, confrontaties aan te gaan. Ik ben geloof ik altijd een hoop uit de weg gaan. Ik heb de afgelopen tien jaar altijd alleen maar heel hard gewerkt, waarschijnlijk voelde het makkelijker om het werk altijd de schuld te geven. Zo hoefde ik niet na te denken over mijn binnenkant.

Tot slot
Joyce eindigt het consult met het noemen van een aantal leeftijden die belangrijk voor mij zijn geweest. Soms weet ik heel duidelijk wat er in dat jaar speelde, andere keren zegt het mij niets. Joyce is een bijzondere vrouw en ik had dit consult niet beter kunnen plannen dan de dag waarop ik 10 dagen naar Bali vertrek. Tijd voor mezelf om na te denken over wat Joyce heeft gezegd, het verleden een plaats geven zodat ik ruimte kan creëren voor de toekomst. Ik heb er zin in!

Praktisch
Hier vind je meer informatie en de contactgevens van Joyce. Ik kan je aanraden het consult op een vrije dag te plannen. Zo heb je hopelijk de rust de informatie te laten bezinken. Verder: laat het allemaal lekker op je af komen. Joyce is heel nuchter en kan je goed aanvoelen. Enjoy the ride!

Lees ook: Enfait test: 3 x de maaltijdbox.