De eerste Nederlandse Netflix Original-Serie is een feit

Nu het buiten bijna dertig graden is, denk ik niet meteen aan Netflix. Maar toch… ’s avonds laat is een serietje best lekker. Nog lekkerder zou het zijn als het een Nederlandse serie zou zijn… en ja jongens, die komt eraan!

Deze serie wordt bedacht en geproduceerd door Pieter Kuijpers en wordt geschreven door Winchester McFly die ook het verhaal van Bankier van het Verzet schreef. We mogen dus iets spectaculairs verwachten! De serie gaat over een groep jonge rijke studenten die genieten van het vrijgevochten Amsterdam. Drinkende, seksende en feestende rich kids die niet in de gaten hebben dat ze met hun baldadige gedrag een verobrgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen.

De productent verklapt dat de serie de genres coming of age en horror combineert. We blikken terug op de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. En de hele wereld kijkt mee… want in 2019 kunnen we kijken hoor! Wij hopen dat Michiel Huisman, Carice van Houten en Sylvia Hoeks in ieder geval een rol krijgen!