Eelt op je ellebogen, hoe komt dit?

Eelt groeit toch alleen op je voeten? Nee dus. Mannen en vrouwen die veel trainen hebben ook eelt in hun handpalmen. En soms krijg je ‘eelt’ op je ellebogen, een gruwelijk droge olifantenhuid. Het is niet zo gek dat de huid van je ellebogen een stuk ruwer is dan bijvoorbeeld de huid van je onderarmen. Deze huid wordt meer belast en flink bewogen. De huid wordt daardoor automatisch dikker…

Druk en wrijving zorgen voor een verhoogde aanmaak van nieuwe huidcellen. De dode huidcellen zijn niet snel genoeg weg en hopen zich op. Dit is eelt. Als de huid in de winter droger is, heb je hier nog meer last van en – don’t blame the messenger – hoe ouder je wordt hoe minder vet je huid wordt. Dit komt omdat de hoeveelheid squalaan afneemt, een vettig stofje wat je van nature aanmaakt.

Zo voorkom je eelt op je ellebogen
Om de eeltige huid zachter te maken is het belangrijk om je ellebogen in te smeren met volle, rijke crèmes. Denk aan vaseline, jojoba-olie of producten met squalaan. Het meest gunstige moment om ze in te smeren is net na het douchen, als je huid nog vochtig is.

Voor altijd zacht
Soms werkt een crème niet en heb je binnen mum van tijd wéér droge ellebogen, dan kun je een product gebruiken waardoor de ellebogen vocht vasthouden. Ingrediënten als ureum en salicylzuur helpen hierbij.

lip body balm
Deze lip & body balm van Paula’s Choice is erg fijn en handig om mee te nemen. Zo kun je je ellebogen halverwege de dag nog even bijwerken, en de rest van je droge huid trouwens ook!
Lip & Bodybalsem, €15 Paula’s Choice
weleda
Weleda Skin Food is mijn persoonlijke favoriet! Het is een vette crème die je huid voedt en herstelt. Onmisbaar na de gure winter.
Skin Food, €5,99 Weleda