De mooiste duurzame kledingmerken

Ben jij opzoek naar duurzame kledingmerken? Tegenwoordig noemen veel kledingmerken zich ‘duurzaam’, terwijl ze dat eigenlijk helemaal niet zo zijn. In dit artikel delen we daarom bij welke écht duurzame kledingmerken, met oog voor mens, dier en planeet, je met een gerust hart kunt shoppen!

1. ARMEDANGELS

Tijdloos, casual en minimalistisch. Dat zijn de kernwoorden van het duurzame modemerk ARMEDANGELS. Al sinds 2007 maakt het merk zich hard voor een eerlijkere mode-industrie. In hun eigen collecties is dit terug te zien in het gebruik van enkel duurzame materialen als biologisch katoen, biologische wol, Tencel en hun ‘detox denim’. Oftewel: spijkerstof waarbij geen chemicaliën aan te pas zijn gekomen.

2. Organic Basics

Als je opzoek bent naar duurzame onderkleding, ben je bij het Deens Organic Basics aan het juiste adres. Sinds 2015 maken zij duurzaam ondergoed, voor vrouwen en voor mannen, van duurzame materialen als biologisch katoen, gerecycled nylon, Tencel en lyocell. Het ondergoed heeft een tijdloze uitstraling, is heerlijk soepel en heeft een comfortabele pasvorm.

3. Studio Anneloes

Voor duurzame kleding kun je ook terecht bij het Nederlandse modemerk Studio Anneloes. Bij Studio Anneloes kun je al sinds 2006 terecht voor bijzonder stijlvolle, duurzame dameskleding, met een moderne uitstraling, die ontzettend lekker zit. Een gedeelte van de collectie bestaat uit ‘Sensitive Fabrics’: een unieke, stretchy stof, die speciaal voor Studio Anneloes in Italië wordt geproduceerd.

4. Kuyichi

Als het om duurzame kleding gaat, is Kuyichi in ons land de ware pionier. Dit duurzame kledingmerk richt zich namelijk al sinds 2001 op het produceren van biologische jeans. In 2015 werd het merk overgenomen door Floortje Dessing en haar duurzame modemerk Nukuhiva, die zich inzet voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. De jeanscollectie is inmiddels uitgebreid met basics van biologisch katoen, hennep en bamboe.

5. Veja

Een duurzame outfit maak je natuurlijk compleet met een paar toffe, eveneens duurzame, stappers van Veja. Het Franse schoenenmerk Veja heeft bewezen dat óók schoenen duurzaam geproduceerd kunnen worden. Hun prachtige, veelal witte, sneakers worden gemaakt van biologisch katoen, fair trade rubber en plantaardig gelooid leer.