Duurzame badmode van Nederlandse bodem

Het is zomer en deze week is het ook nog eens bloedheet. Daarom hullen we ons maar al te graag in duurzame badmode. Zo vaak kan dat immers niet. De vraag luidt: waar koop je mooie, duurzame, circulaire en eerlijke badpakken, bikini’s en andere badmode om in te shinen? Wij schudden een paar lievelingsmerken uit onze mouw.

Love Stories

love stories

Absoluut Nederlands, niet helemaal duurzaam maar de badmode grotendeels wél! De bikini’s en badpakken worden namelijk gemaakt van gerecyclede garens. Zo worden er visnetten en PET flessen gebruikt om zeer verleidelijke topjes en broekjes mee te maken. Oh it’s a love affair.

Love Stories

Augustine Amsterdam

badpak

We kochten jaren geleden een schilderij van Maja Krstic, dit mooie kunstwerk kwam ze zelf brengen en ze vertelde dat ze bezig was met iets nieuws: een duurzaam badmode label. Zoveel jaren later is Augustine Amsterdam een feit. De mooie minimalistische badpakken en bikinis zijn slow, ethical, sustainable en je raakt er niet op uitgekeken. Alles is gemaakt van het gerecyclede Econyl en een lust voor het oog.

Augustine Amsterdam

 

Silk & Beach

silk & beach

Nog een Nederlands merk met de perfecte fit en topjes die je kunt stylen en matchen naar jouw smaak is Silk & Beach. Ook hier hebben we het over bikini couture for the long term want de bikini’s zijn duurzaam geproduceerd, waardoor de items hun kwaliteit en kleur behouden.

Silk & Beach

Marie Jo

marie jo

Marie Jo is niet Nederlands maar verdient toch een plekje in dit rijtje. Het lingeriemerk Marie Jo komt uit Belgie (vinden wij bijna Nederland) en focust zich al jarenlang op hoogwaardige, kwalitatieve lingerie en badmode. In feite gaat een badpak of bikini van Marie Jo zó lang mee, dat op zich is al duurzaam te noemen. Uiteindelijk gaat het erom dat we minder kopen en dat we de items in de kast langer dragen. Nou. Dat is précies het doel van dit mooie merk.
Marie Jo