Duurzaam is DuurDER en 8 redenen om er toch voor te kiezen!

Helaas zijn duurzaam geproduceerde lifestyle en beautyproducten duurder dan de producten die je koopt bij je plaatselijke drogist. Maar clean & green gaan moet mogelijk zijn voor elk budget! Dus wat te doen? Dit zijn onze tips om clean & green te gaan met ieder budget (en een beetje extra motivatie waarom je het zou moeten doen!

1. Feit is dat wanneer meer mensen overstappen op natuurlijke producten, grote bedrijven moeten nadenken over de manier waarop zij hun producten produceren. Samen staan we sterker. Consumenten hebben macht. Gaan de verkoopcijfers naar beneden gaan bedrijven actie ondernemen. Als er meer vraag ontstaat naar ethische, goed geproduceerde ingrediënten daalt hiervan de prijs. Dus deel je kennis, spread the word!

2. Wanneer je denkt aan producten met een lange levensduur, zoals bijvoorbeeld een lunchbox of thermosfles, zie je deze aankoop als een investering. Koop die plastic lunchbox van de goedkoopste prijsstunter niet alleen omdat de prijs laag is. Plastic producten bevatten vaak weekmakers en die hoef jij niet perse op je boterham of in je thee. En denk aan het verdienmodel achter die plastic lunch box…. Zou degene die hem heeft gemaakt een eerlijk loon ontvangen? Dus kijk verder dan de prijs … het is voor je eigen gezondheid en het welzijn van andere mensen. Een roestvrijstalen lunch box of thermosfles gaat voor altijd mee!

3. Less is More en minimalisme zijn hot topics. Koop minder spullen, koop kwalitatieve dingen die je écht nodig hebt en producten die nog jaren en jaren meegaan. Een groot probleem in onze maatschappij is dat er een enorme productie aan producten van slechte kwaliteit is. We zoeken voortdurend naar verandering. De wegwerpeconomie is giftig voor de aarde. De grote vraag naar snelle producten is een oproep aan bedrijven om slechte materialen en ingrediënten te gebruiken.

4. Wees realistisch. Ben je een groot fan van fancy make-up of dure potjes nagellak? Dan heb je daar geld voor over. Niet omdat de kwaliteit van deze producten het beste is of omdat het productieproces beter is. Je bent fan van deze grote merken omdat de branding en marketing van deze merken je over de streep haalt. De make-up van Ere Perez is van hoge kwaliteit, niet giftig, niet getest op dieren en bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. Beter voor jou en de planeet EN last but not least …. Goedkoper dan bovengenoemde merken. Win-Win-Win.

5. Take a look at the bright sight! Je gaat allemaal nieuwe, coole merken ontdekken met een tof verhaal. Merken met een missie, purpose driven in plaats van alleen maar profit driven. Er is hele wereld die je nog niet kent!

6. Het kopen van natuurlijke merken gaat je een goed gevoel geven over jezelf … omdat je het waard bent! Toch?

7. Don’t go cold turkey! Je hoeft niet alles in één keer te vervangen. Wanneer een product op is, bijvoorbeeld je bodylotion, koop dan een nieuwe Clean & Green variant. Bijvoorbeeld Bondi Wash Body Lotion met Sydney Peppermint en Rosemary. Een fles kost 25,00 euro en gaat ruim een half jaar mee. Denk aan de chemische stoffen die je dagelijks misloopt 🙂

8. Het fijne aan natuurlijke producten is dat je er niet zoveel van nodig hebt om het zijn werk goed te laten doen. Eigenlijk heel logisch, omdat het lichaam de ingrediënten begrijpt. En je huid en haar worden alleen maar beter!

Wees creatief, gebruik zo min mogelijk plastic in je leven. Ga voor de lange termijn visie en bespaar geld. Het wijst allemaal naar een win- win scenario. Nieuwsgierig welke Beauty Producten je al 100% natuurlijk kunt krijgen? Check Nourished Nederland.

Love & Sunshine,

Erin & Floor

Volg ons op voor meer Nourished Nederland op: Facebook & Instagram
Of neem een kijkje in de webshop of blog: Nourished Nederland