Drie inspirerende documentaires die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt

Lezen is lekker, maar soms is een documentaire kijken ook fijn, vooral na een lange dag op je werk. Annie Leonard maakt korte filmpjes tussen de 5 en 10 minuten. Hierin legt ze beeldend uit hoe economische principes van grote bedrijven werken en hoe deze invloed hebben op ons milieu en leefomgeving. Nummer twee en drie zijn documentaires om even voor de te gaan zitten. Dus theetje, dekentje en een Tony’s ready?

Story of cosmetics – door Annie Leonard. Is een korte film waarin ze je introduceert in de wereld van ingrediënten in je dagelijkse beautyproducten. It paints the picture en is een mooie introductie in de wereld van ingrediënten(lijsten). Na het bekijken van dit filmpje vergeet je de tijd en ben je zo 4-5 filmpjes verder. Dit is wat mij gebeuren toe ik de Story of Stuff ontdekte.

Heal – door Kelly Noonan Gores zij neemt ons mee op een wetenschappelijke en spirituele reis waarbij ze ontdekt dat onze gedachten, overtuigingen en emoties een enorme impact hebben op onze gezondheid en ons vermogen om te genezen. Ze laat zien dat het een feit is dat we meer controle hebben over onze gezondheid en levens dan ons is geleerd om te geloven. Deze film geeft je een nieuw inzicht in de wonderbaarlijke aard van het menselijk lichaam en de buitengewone genezer in ons allemaal.

The disappearing Male – door Diane Di. Deze documentaire kun je bekijken op Vimeo. Een interessante docu om te kijken met manlief. Het is een makkelijke manier om uit te leggen waarom je een low-tox levensstijl zou willen en waarom ook hij dat wil 😉

Love & Sunshine,
Erin en Floor

Volg ons op voor meer Nourished Nederland op: Facebook & Instagram
Of neem een kijkje in de webshop of blog: Nourished Nederland