Draag dit niet als je zonder poespas door de douane wilt komen

Gedoe. Dat is het: inchecken, paspoortcontroles en dan nog door de douane zien te komen. Iedereen vindt het een tikkeltje ongemakkelijk om heel z’n hebben en houden in zo’n plastic bak te stoppen en vervolgens nonchalant door de poortjes te wandelen. Meestal gaat dit goed totdat: pieeepppp piep. Jep! Je bent de lul.

“Mevrouw mag ik u fouilleren?” Nouja, liever niet, maar het moet! Dus kom maar op! Want gelukkig heb jij je niet al te ingewikkeld gekleed en kom je er met een veeg over je heup vanaf. Dit wordt een ander verhaal wanneer je:

veterlaarzen

1. Torenhoge veterlaarzen draagt
Waarom heb ik deze schoenen ook alweer uit de kast getrokken? Laarzen tot onder de knie moeten gegarandeerd uit, als je dan ook nog eens een vetertje moet los peuteren voel je je toch best dom.

2. Een maxi-jurk of rok uit de kast hebt getrokken
De kans is groot dat jij mee moet komen naar een kamertje elders op het vliegveld. De beveiligers kunnen niet ruiken wat jij allemaal onder je rok verstopt dus de kans is groot dat ze eronder willen kijken.
haarspeldjes
3. Haarspeldjes
Jawel. Die lekkere degelijke haarspeldjes die jouw haar overeind houden zorgen voor gedoe op het vliegveld. Stel je voor, je piept, moet je opeens heel jouw knot uit elkaar trekken! Wil je niet!

4. Schoenen zonder sokken
Stel. Hé. Stel… je moet je schoenen uit doen en opeens vergas je de hele rij! Het gebeurt. Stankoverlast vermijd je niet voor jezelf maar voor een ander!