Dit moet je weten voordat je een zoutlamp koopt

Heb je ooit van zouttherapie of wel Halotherapie gehoord? Het is een eeuwenoude manier waarmee men de omgeving én het lichaam reinigt met roze Himalaya zout. De therapie schijnt te helpen tegen veroudering, huidziektes zoals psoriasis en eczeem, oorinfecties, bronchitis, verkoudheid, astma en slapeloosheid. En dit zijn bij lange na niet alle redenen om een zoutgrot op te zoeken of een zoutlamp aan te schaffen.

Anders dan bij het tafelzout dat bij de meeste huishoudens op tafel staat, schaffen steeds meer mensen een himalayazoutlamp aan. Deze lampen worden vervaardigd van kristalzout uit het Himalayagebergte dat miljoenen jaren oud is. Een brandende Himalayazoutlamp produceert negatieve ionen die die lucht zuiveren. De schadelijke ionen van bijvoorbeeld elektronische apparatuur verdwijnen hierdoor uit de lucht. Dit laatste is wetenschappelijk bewezen.

Het moge dus duidelijk zijn dat Himalayazout wonderen verricht. Toch is het niet mogelijk om iedere dag de zoutgrot in te duiken. Een lamp in huis is dan een goed en minder duur alternatief. Maar waar let je op als je een zoutlamp koopt?

Aandacht maakt alles mooier: waarom dit belangrijk is.

1. Wees er zeker van dat je een lamp van Roze Himalaya zout koopt
Er zijn veel neplampen. Deze doen natuurlijk he-le-maal niks. Zorg ervoor dat je er een aanschaft die ook écht van puur Himalaya zout is.

2. Kies een lamp die bij je past
Er zijn verschillende soorten en maten. Je kunt een organische, natuurlijke vorm kiezen of juist een geometrische vorm zoals een pyramide. Voor degene die een hele lamp net wat teveel van het goede vinden, er zijn ook kaarthouders.

lampen
3. Wees voorbereid op bergen stof
De negatieve ionen klampen zich vast aan stof, pollen en andere vuiligheden. Dit maakt de lucht schoon omdat de al deze deeltjes door de zwaartekracht naar beneden vallen. En dan zie je pas hoeveel er eigenlijk rondzweeft in huis.

4. Kies de juiste oppervlakte
Het kan zijn dat je zoutkringen krijgt omdat de lamp kan zweten. Daarom is het verstandig om een onderzetter te gebruiken of de lamp ergens neer te zetten waar het geen kwaad kan.

5. Kies de juiste plek
Bijna iedere ruimte in huis profiteert van het positieve effect van een zoutlamp. Toch zijn er plekken waar je hem harder nodig hebt zoals de woonkamer, slaapkamer of studeerkamer. Dit zijn kamers in huis waar je je wilt relaxen of waar je je moet concentreren. Het roze-oranje licht van de lamp geeft overigens ook een warme sfeer en ontspannen sfeer.

6. Het formaat doet er ook toe
De lampen zijn beschikbaar in verschillende maten. In een kleine ruimte is een kleine lamp voldoende. Een grote kamer vraagt om een grotere lamp. Mocht je een groot exemplaar niet mooi vinden? Dan kun je er voor kiezen om de kleine lamp naast de bank of stoel te plaatsen waar je het meeste zit.

7. De fitting moet vervangen worden
Het zout gaat heel lang mee maar de fitting van de lamp moet zo nu en dan vervangen worden.

Hier vind je verschillende zoutlampen die niet duur zijn en voldoen aan alle eisen!