Dit is de beste vakantie volgens jouw horoscoop

Als je nog geen vakantie op de planning hebt staan, weten we zeker dat je een enorme drang hebt om te vertrekken. Je hebt nog genoeg vakantiedagen, en wilt zon zien. Logisch, wij ook. Maar waar gaat de reis heen? En wat voor vakantie past het beste bij jouw sterrenbeeld? Doe je voordeel met deze reistips.

Waterman
Als Waterman ben je een vrije geest. Een mensenmens. In je uppie op reis kan best, maar ga dan wel ergens heen waar je mensen leert kennen. Backpacken is top en het kan je niet avontuurlijk genoeg zijn. Enkeltje Australië misschien? Al ben je er ook voor in om naar onontdekte oorden te vliegen… Jij vindt overal je weg.

Lees ook: 5 tekenen dat soloreizen helemaal je ding is.

Ram
Je bent misschien nog wel avontuurlijker dan de Waterman. Je gaat in ieder geval niet op vakantie om stil te zitten, daarvoor heb je teveel energie. Om de haverklap ploppen er nieuwe ideeën op en als thrill-seeker wil je dingen doen en grenzen opzoeken. Niet zo sportief? Een onvergetelijk festival zoals Burning Man is ook een prima optie. Als jij maar je gang kunt gaan.

Vis
Ben jij een Vis? Dan is jouw vakantie een way-out. We bedoelen: jij hebt behoefte om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en hebt op vakantie ruimte nodig. Tijdens een yogaretreat kom je helemaal tot rust. Het liefst op mystieke locaties waar je ook kunt varen. Es Vedra op Ibiza al eens gezien?

Stier
Je bent een luxe poppetje, en houdt van de mooie dingen in het leven. Op vakantie wil je dan ook optimaal genieten, het moet er sowieso beter zijn dan thuis. In een hostel zullen we jou nooit treffen, je slaapt liever onder satijnen lakens in een ultra luxe hotel met spa. Dubai is prima maar nog liever omring jij je met natuur, daar kom je pas echt tot rust.

Tweeling
Tweelingen zijn ongelofelijk nieuwsgierig en leergierig. Je bent het liefste overal bij betrokken en mingelt je graag in verschillende culturen. Je past je snel aan dus het maakt niet uit wat de bestemming is, als je maar iets nuttigs doet. Het leren van een vreemde taal bijvoorbeeld.

Kreeft
Je bent een huismus van nature, en hoeft niet per se van hot naar her te reizen. Thuis is namelijk de allerfijnste plek op aarde. Als je dan toch ergens heen gaat, wil je de zee zien. Met blote voeten in het zand vermaak jij je prima, als het teminste niet té druk is.

Leeuw
Jij bent altijd in voor een partijtje. Wat zeggen we? Het liefste sta je de hele avond in de kijker. Wat jij wilt is een big parteh, op Bali of Ibiza bijvoorbeeld. En tussen al dat feesten door ben je ook heus wel in voor een beetje cultuur snuiven. Dat dus.

Maagd
Ben je een Maagd? Dan kun je niet kiezen! Jij wilt nieuwe dingen ontdekken maar vertrekt nooit onbezonnen op reis, weet precies waar je heen wilt en wat je er wilt zien. Schoonheid is belangrijk. Of je nu naar stad met een rijke geschiedenis, of naar een stad met futuristische architectuur gaat, jij kunt uren staren naar alles wat er te koop is. Al moeten we zeggen dat je ook net zo lief de natuur in trekt, maar niet om te kamperen. Dat is armoe.

Weegschaal
Weegschalen zijn cultuursnuivers pur sang. Je wilt veel zien en beleven en stippelt je reis he-le-maal uit. Het liefst slaap je op niveau, luxe en glamour zijn zeg maar echt je ding. Van lekker eten ben je niet vies. Dus een rijke cultuur en gastronomie zijn dé ingrediënten voor een piekobello vakantie.

Schorpioen
Als Schorpioen wil je naar plekken waar een ander niet komt. Uren rondwalen of verdwalen, jij houdt er wel van! Trouwens, jouw sterk ontwikkelde intuïtie brengt je toch altijd weer thuis. Op reis heb jij de broek aan, jij bepaalt.

Boogschutter
Als typische Boogschutter leef je vrij sober. Strandglamour is niks voor jou, je vertrekt liever naar verre oorden waar écht iets te zien valt. En dan bedoelen we niet de hypnotiserende schittering van de golven, denk eerder aan de tempels of Bagan in Myanmar. Jouw vakanties mogen best spiritueel zijn.

Steenbok
Je zit niet graag stil en bent altijd in voor een actieve vakantie. Wintersport is een van je favoriete bezigheden, maar ook bergbeklimmen staat hoog op je lijst. Tuurlijk passen de Franse Alpen en Zwitserland daar goed bij, maar verder weg is het ook goed toeven.

Lees ook: 17 dingen die een stier nóóit zou doen.