Deze reisaccessoires zijn onmisbaar als je op avontuur gaat in eigen land

Geloof ons: dit jaar gaan we niet weg uit Nederland. Ons reislustige hart gaat immer sneller kloppen van tripjes maar we zijn het thuisblijven (al is het noodgedwongen) steeds meer gaan waarderen. Aldoende leert men namelijk dat je je in Nederland prima kunt vermaken. Wat zeg ik… zelf rondom je huis! Nu we zoetjes aan weer de hort op mogen, hebben we eindelijk eens tijd om Nederland te verkennen. Eten bij een sterrenrestaurant, picknicken op de hei, fietsen door de bossen, oesters rapen… met onderstaande reisaccessoires ben je good to go, óók op Hollandse bodem.

Telefoonhoesje & een koord
Zonder telefoon ga ik de deur niet meer uit maar ik had nóóit gedacht dat ik hem aan een koord zou hangen. Dus toch. Tegenwoordig is je smartphone namelijk een telefoon, computer en camera in een. Je snapt dat wij onze altijd op sleeptouw nemen en dan is het echt mega handig letterlijk een touw om je nek te hangen voor wanneer je bijvoorbeeld snel een kiekje wilt maken… Geen gegraai en gezoek meer in je tas, nooit meer een kapot toestel na het vallen op de grond. Dankzij de beschermende telefoonhoesjes in combinatie met de knappe koorden zijn wij niet meer bang om een telefoon te laten vallen. Onderstaand koord is van Shop Atelje en kost €16,99, het hoesje is extra schokbestendig en vind je hier! . Deze webshop heeft nog een hoop andere leuke I Phone 11 hoesjes.

telefoonhoesjes

Bacteriewerende handgel 
Vroeger hadden wij dit item niet standaard in mijn tas, maarreee… tegenwoordig hebben wij een voorraad hoor. Nu de restaurants weer voorzichtig de deuren openen en we steeds vaker de deur uit gaan, is dit toch wel handig. Na het handen wassen heb ik altijd het gevoel dat ik alsnog de kraan, de deurklink en een vies handoekje moet aanraken. Zelfs een pompje desinfectie is door meerdere handen aangeraakt, zeg nou zelf: je hebt toch liever je eigen spul? De handgel van Wow wordt in Nederland geproduceerd en komt in een handige meeneemverpakking. Je koopt de handgel hier.

Zonnebrand
Dit vind ik dus, naast puike hoesjes en handgel, onmisbaar in je tas! Zonnebrand om jezelf te beschermen tegen straling van de zon. Nooit meer een knalrode, verbrande koon! Want ook in Nederland kun je snel verbranden en dan is zonnebrand een heuse lifesaver. Zelfs in de winter smeer ik braaf een zonnebrandcrème op mijn gezicht. Op deze manier help je ook rimpeltjes en pigmentvlekjes te voorkomen.

Avant-Arte
Fijn vinden wij de SUN 15 van SQUALAN, een hydraterende zonnecrème op basis van squalaan-olie met minerale filters die beschermen tegen UVA en UVB. Het fijne is: alle producten van SQUALAN zijn AllergyCertified. Dit betekent dat er geen ingrediënten gebruikt worden die allergische reacties kunnen veroorzaken. Je koopt de producten via www.squalan.nl.
Coola classic sun drops
Daarnaast gebruik ik ook regelmatig producten van COOLA Suncare die verkocht worden bij mijn favoriete winkel: Skins Cosmetics. Een van de nieuwste producten, Classic Sun Drops van Coola zijn druppels met SPF30 die je beschermen tegen de zon, maar ook tegen het blauwe licht dat uit een telefoon of computerscherm komt. Dat blauwe licht kan namelijk ook zorgen voor huidschade en –veroudering en met je telefoon altijd op zak en de selfies die dag in dag uit gemaakt worden, lijkt mij dit geen overbodige luxe.

De meeste mensen deugen

Een goed boek
Aangezien wij altijd alleen een telefoon op sleeptouw nemen, kiezen we het liefst voor een papieren boek. Misschien wat zwaarder om mee te sjouwen maar ook weer leuk om ergens achter te laten! In een van de boekenkastjes die je tegenwoordig door heel Nederland vind bijvoorbeeld. Dit zijn een soort buurtbibliotheken waar je boeken kunt pakken of achterlaten. Een uitkomst! Zeker in tijden van Corona (en een gesloten bibliotheek) werd er gretig gebruik gemaakt van de kastjes bij ons in de buurt. Op dit moment lezen wij “De meeste mensen deugen” van Rutger Bregman en das best fijn om juist nu te lezen.