Deze 7 boeken gaan je leven positief veranderen


Sommige boeken voelen heilig. Ken je dat? Je las ze précies op het moment dat je ze keihard nodig had. Ze gaven je nieuwe inzichten en, na het lezen ervan, heb je weer helemaal zin in het leven. Dit zijn mijn ultieme ‘bijbeltjes’ anno 2016. 1. Laura Maaskant – LEEF!


LEEF! gaat over lef om te leven. Laura Maaskant is 15 als ze ontdekt dat ze kanker heeft. Op haar 19e komt de kanker terug. Laura’s verhaal grijpt me enorm aan, in al zijn facetten. Een boek over Het Leven en hoe onwaarschijnlijk mooi en moeilijk het leven soms is. Deze bijzondere vrouw heeft een belangrijke boodschap voor ons allemaal: LEEF!‘De paradox is dat het niets van de dood me heel dicht bij de bron van het leven heeft gebracht. Het was niet makkelijk. Maar ik kreeg weer vreselijk veel zin om te leven, en ik ontdekte dit: de zin van mijn leven was de zin die ik eraan wilde geven. Er is maar één kant om op te gaan: vooruit.’ 
2. Louise Hay – Je kunt je leven helen 


Zonder te overdrijven: dit is mijn bijbel. Louise is een autoriteit op het gebied van persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Ik deel Louise’s overtuiging dat we zelf voor 100% verantwoordelijk zijn voor al onze ervaringen. Vooruit, 95% dan. Louise laat zien hoe je de wet van aantrekkingskracht (en ja, die werkt echt) integreert in je leven. Het boek staat ook vol affirmaties en meditaties om meteen mee aan de slag te gaan. Dit is echt zo’n boek dat je keer op keer weer oppakt en waar je steeds iets nieuws uit leert.

3. 
Danielle LaPorte – Het plan van je verlangen


Een actieplan boek. Gebaseerd op soortgelijke principes als ‘Je kunt je leven helen’ en daarom zo ontzettend effectief. We zijn in onze prestatiemaatschappij allemaal bekend met doelen stellen. Je stelt jezelf een doel en probeert deze zo goed mogelijk na te streven. Toch? Maar Danielle prikkelt je in dit werkboek om jezelf af te vragen: hoe wil je je eigenlijk voelen? En welke doelen volgen daarop? Ik heb álle oefeningen uit dit boek gemaakt (en dat zijn er een hoop, trust me) toen ik een tijdje thuis zat van mijn werk en het werkt. Loop je even vast in je leven? Pak dit boek op, schrijf en ga aan de slag!

4. 


The Green Happiness – 50 days of Green Happiness


Voeding vormt een belangrijk onderdeel als we ons leven een positieve draai willen geven. Immers: niemand wordt permanent gelukkig van het wegwerken van repen goedkope chocolade. De meiden van The Green Happiness schreven een eenvoudig te volgen, motiverend 50-dagen gezondheidsplan. Inclusief boodschappenlijsten, weekmenu’s en health tips. Perfect voor drukbezette types die nu écht een duurzaam gezond eetpatroon willen ontwikkelen. 5. Brené Brown – Sterker dan ooit


De boeken van Brené laten me keer op keer weer zien dat het oké is om je kwetsbaar op te stellen. Meer dan oké zelfs: kwetsbaarheid geeft je kracht. In ‘Sterker dan ooit’ laat deze bijzondere vrouw zien hoe je na een val weer sterk opstaat. Op mijn 25e kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Een moeilijke tijd en toch had ik deze periode voor geen goud willen missen. Ik heb mijn lessen geleerd, mezelf goed leren kennen en maak betere keuzes dan ooit. Wat je ook hebt meegemaakt: lees dit boek en klim weer omhoog. Want dat verdien je!

6. 

Elizabeth Gilbert – Big Magic


Toen ik dit boek zag liggen in de boekhandel dacht ik maar één ding: die is voor mij. Ik bedoel: Big Magic in ons leven, dat willen we toch allemaal? Dit mooie boek gaat over inspiratie en waar deze vandaan te halen. Het gaat over geïnspireerd leven en je creativiteit ontwikkelen. Over dromen, durven en dóen. Ondanks de angst die bij ons allemaal regelmatig om de hoek komt kijken.

7. 

Jan Geurtz – Verslaafd aan liefde


Dit boek gaat over liefde en lijden. Waarom heb ik nog steeds geen relatie? Waarom wijst hij me af? Wat doe ik niet goed? Waar komt onze zoektocht naar liefde en erkenning vandaan? Jan weet het allemaal en legt het je haarfijn uit. Het doel: stoppen met zelfafwijzing en jezelf liefhebben. Ik ben het helemaal met Jan eens. Nu nog even in de praktijk brengen!

Lees ook: Zo creëer je overzicht als je het even helemaal kwijt bent.