Deze 5 grote planten wil je in huis

Thuis is voor mij hartje Amsterdam, middenin de stad. Erg sfeervol, knus en handig maar ik, als Brabander, mis echt groen om mij heen. Planten zijn een onmisbaar item in huis en daarom heb ik ze ruimschoots aangeschaft. Dit gezegd: helaas heb ik geen groene vingers en sterven de meeste planten in mum van tijd. Zonde want mooie, kwalitatieve planten zijn best prijzig. Maar goed advies helpt altijd en de juiste plant op de juist plek zetten ook. Daarom heb ik tóch een Pandurata (zie foto) aangeschaft bij, kom-ie: Chic Plants. 

Hier vind je alle planten die je in mooie woonbladen of op Pinterest voorbij ziet komen. Want man! Wat heb ik lang gezocht naar een mooi exemplaar…

Alocasia
De Alocasia staat ook wel bekend als olifantsoor en heeft grote getekende bladeren. Het is een forse plant maar ondanks dat ziet ‘ie er toch gestileerd en artistiek uit. Als tropische blikvanger doet de alocasia het in bijna ieder interieur goed. Er wordt gezegd dat dit de boom is die in de hemel groeit en hij staat hij symbool voor kansen nemen als zich die voordoen. Zelfs als er risico’s aan verbonden zijn. De Alocasia doet het goed in een warme omgeving met veel licht maar hij staat liever niet direct in de zon.
alocasia
Je koopt de Alocasia voor €99 bij Chic Plants

Xanadu
Deze plant haalt het oerwoudgevoel in huis. Xanadu is een speciaal gekweekte vorm van de Philodendron Xanadu en deze huisvriend staat symbool voor gezondheid en overvloed. Wie wenst dat nu niet? Kunstenaars zijn groot liefhebber van de plant en dat komt vast en zeker door z’n knappe uiterlijk! Niet alleen als muze doet ‘ie het goed, hij zorgt ook voor een fris en zuurstofrijk interieur door zijn grote groene bladeren. Moeilijk in onderhoud is de Xanadu ook niet, je moet hem niet in direct zonlicht zetten maar licht heeft deze plant wel nodig. Geef ‘m matig water, de kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben.
xanadu

Je koopt de Xanadu voor €159 bij Chic Plants

Ficus Lyrata
De Ficus Lyrata is me er een. Zo geliefd en dat snappen wij want: het is een statement in je huiskamer. De plant kan in de natuur wel twaalf meter hoog worden maar in jouw huiskamer zal het zo’n vaart niet lopen. De Ficus lyrata komt oorspronkelijk uit de Afrikaanse regenwouden en doet het goed op een lichte plek maar niet in de directe zon. Hij heeft kleine beetjes water nodig, zo gedijt ‘ie het best.
ficus
Je koopt de Ficus Lyrata voor €269 bij Chic Plants

Strelitzia
De strelitzia komt oorspronkelijk veel voor in Zuid-Afrika en zorgt voor een exotisch tintje in huis.
strelitzia
Je koopt de Strelitzia voor €69 op Chic Plants

Pandurata
Deze knapperd lijkt op een vijg maar doet het stukken beter binnenshuis. De Pandurata doet het het beste in halflicht en vraagt gemiddeld water. Voor ons interieur was deze plant de beste optie en als je de foto’s ziet, snap je waarom. Het is een bijzondere plant met grote bladeren waardoor je meteen een fijne sfeer in huis haalt.
grote plant
Je koopt de Pandurata voor €189 op Chic Plants

plant in huis

plant2