De rivièra van de Franse Alpen: het meer van Annecy

Op vakantie naar de welbekende bestemmingen met alles dr’op en r’an is natuurlijk fijn. Maar waarom niet een keer naar wat anders? Als t even kan naar van die plekken waar alles nog lekker authentiek is. Adressen waar bijkomen in de natuur op nummer een staat. Waar eten met liefde bereid wordt. Waar je met bomen fluistert… Mais oui! Het kan allemaal. We vlogen naar Genève en rijden vanaf daar in een uurtje naar Annecy. Ook wel bekend om het meer meer: Lake Annecy. Nog nooit heb ik zo’n mooi blauw meer gezien, het is enorm groot en er is genoeg vertier.

Om wat van de omgeving van de stad Annecy te proeven, rijden we verder naar Sources du Lac – Doussard. Hier gaan we suppen op het meer en wandelen in het beeldschone natuurgebied. Je proeft de relaxte vibes meteen en niet alleen op het water maar ook in de lucht wordt flink gerecreëerd. Voor wie een wandeling in het bos te gewoontjes vindt, is paragliden over het meer van Annecy een gedurfd alternatief. Het is een van de mooiste plekken om in de lucht te zweven heb ik van horen zeggen!

meer van annecy

Ik blijf liever met beide benen op de grond en ook daar blijft het spannend: zo maken we kennis met Sabrina die vooral kokkerelt met wilde bloemen en planten. Ze weet precies waar de eetbare exemplaren groeien en heeft er voor ons een smaakvolle biologische picknick mee bereid. Als apéritif heeft ze lamsoren gebruikt en nee, niet die van een lammetje maar de groene versie, vers geplukt uit de natuur. Daarna eten we een quinoa salade met wilde planten en een dressing van kruiden die naar knoflook smaken. We proeven de puurste smaken uit de natuur en drinken er zelfgebrouwen limonade bij. Ik had geen idee wat je allemaal met zelf geplukte ingrediënten kunt doen, de mogelijkheden zijn oneindig. Zo wordt er aan het einde van de dag een cocktail gebrouwen van vers geplukte bergkruiden.
bio lunch

Na de cocktail schuiven we aan bij de hostes van Chambre d’Hôtes La Grangelitte. Dit is een schoon, authentieke Franse bed & breakfast waar je ook nog eens gebruik kunt maken van de jacuzzi in de tuin. Dat er voor ons gekookt wordt is natuurlijk pure luxe maar de eigenaresse staat vaker achter de pannen! Als je komt logeren kun je er gewoon een diner bij boeken!
verblijf annecy