Dan máák je maar tijd! 3 dingen waar je het nooit te druk voor mag hebben

In de huidige tijdsgeest leven we anders dan twintig jaar gelden. We staan constant in contact met iedereen, hebben bomvolle agenda’s en steeds minder tijd. Heus. Tijd is schaars en het liefste wil je dat de dagen langer duren. Maar helaas, wij kunnen nog steeds niet toveren. Dus moeten we het doen met de uren die we hebben. Alleen is ‘druk zijn’ en dus in tijdnood komen echt niet cool. Je bent niet belangrijker als je het altijd druk hebt. Dit is met name een teken dat je je zaken niet op orde hebt want tijd moet je maken.

Verstandig is het om de tijd die je wint door efficiënter te werken te besteden aan rust. Ga niet nog meer werken of de drukte opzoeken maar zoek dingen op die er écht toe doen in het leven. Uit deze fijne rituelen put je gegarandeerd energie:

1. Connect met je familie
Maak tijd voor je man, kinderen of ouders. Ga samen een kop koffie drinken of in het bos wandelen. Voor familie moet je tijd maken. Het is schandalig als je je familie maanden niet ziet omdat je het te druk hebt met jezelf. Afspreken in real life is heel anders dan digitaal contact. Zeker met de feestdagen voor de deur is het belangrijk dat je elkaar gaat zien.

2. Vrienden
Vriendschappen zijn niet ‘vanzelfsprekend’ en zes weken radiostilte om vervolgens vluchtig een WhatsAppgesprek te beginnen is niet oké. Écht tijd vrijmaken voor iemand, is goud waard. En to be honest: je kunt niet bij tientallen mensen betrokken zijn. Dan kom je weer in die gruwelijke tijdnood terecht. Dat willen we júíst niet. Kennissen vereisen minder aandacht dan echte vrienden. Bel liever in plaats van een appje, dit zorgt al gauw voor meer diepgang. Combineer afspraken met vriendinnen met beweging en/of frisse lucht, ga wandelen in het bos en maak er een vaste prik van. Routine zorgt voor rust en zo weten jullie beide zeker dat je elkaar in ieder geval een of twee keer per maand ziet.

3. Nothing beats tijd voor jezelf
Hoe je die tijd indeelt, mag je zelf weten. Besteed hem in ieder geval aan dingen die JIJ graag doet. Een massage, lekker sporten, yoga, een boek lezen of gewoon even helemaal niks. Door te mediteren benut jij jouw vrije tijd optimaal want je maakt je hoofd leeg, piekert minder en slaapt beter. Je gemoedsrust gaat er op vooruit en lichamelijk ga je je ook beter voelen.

rosefield
The September Issue, €99 Rosefield