Column Robin: Geheime relaties met Lil’Kleine en Franse scheten

Robin heeft de laatste tijd hele gekke dromen. Zo gek, dat ze even de weg kwijt is tussen de dromen en wakker zijn. Dat dit best gevaarlijk kan zijn blijkt maar weer uit haar column van deze week…

Ken je dat gevoel; je wordt wakker uit een hele heftige droom en je weet even niet meer wat echt is en wat niet? Soms heb ik het zelfs zo heftig, dat ik het gevoel heb alsof mijn hele dag zich in een soort tussen wereld afspeelt. Ik weet wel dat mijn dromen niet echt zijn, maar toch spelen ze nog een soort van verder in mijn hoofd…

Zo had ik vorige week een geheime relatie met Lil’Kleine. Hij was druk bezig met zijn nieuwe album, maar wilde alleen nog maar met mij zijn. Ik werd uitgenodigd in zijn opname studio in Zierikzee (?!) en hij stuurde intellectueel poëtische hoogstandjes. Toen ik wakker werd naast mijn vriend Jo, moest ik echt even twee keer achter mijn oren krabben; maar ik was toch net… En nu voel ik me telkens stiekem een beetje nerveus als er een nummer van Lil’Kleine opkomt waar hij bij is. Suf he?! Ik zou Jo voor geen miljoen inruilen, maar toch droom ik erover.

Nu heb ik wel vaker gekke dromen, maar de afgelopen weken lijkt het de spuigaten uit te lopen. Zo ook laatst… Na een drukke dag, kruip ik heerlijk tegen mijn vent aan in bed. Lekker moe en ontspannen, zak ik weg in een diepe slaap. Langzaam aan begin ik te dromen. Eerst over zaken die enigszins te maken hebben met mijn drukke dag, maar al snel gaat het alle kanten op.

Ik sta in een drukke ruimte, met allemaal mensen om me heen. Iedereen vraagt mijn aandacht en het lijkt wel alsof iedereen in de rij staat voor een beetje tijd met mij. Als er een klein meisje naast me komt staan, sla ik mijn arm om haar heen en kijken we in de lens van haar vader; foto! Nadat de foto is gemaakt wil vader weglopen; ‘ho eens even’! Roep ik naar de man. ‘U moet nog €2,00 betalen!’. De kale man, die Frans blijkt te zijn, zegt in een Frans-achtige accent; ‘oh ja, maar natuurlijk’. En terwijl hij doet alsof hij in zijn broekzak graait, draai hij zich om en laat hij zo een hele dikke scheet in mijn gezicht. SAY WHAT?! Dat laat ik me niet gebeuren, dus ik haal uit…

Terwijl ik in mijn droom die man een stoot op zijn achterste wil geven, voel ik ineens getintel in mijn hand. Wacht eens even… Het duurt twee tellen voordat ik besef dat ik de fiets die naast ons bed staat (vraag me niet waarom), een keiharde mep heb verkocht! Omg… ik kan niet anders dan heel hard in de lach schieten. Maar ik ben ook stiekem wel een beetje blij, dat ik Jo niet een klap voor z’n harses heb gegeven….

De neus van Jo is nog intact en het verhaal moest natuurlijk aan iedereen worden verteld; waarom schrijf je er geen column over?! Hij heeft het denk ik wel tien keer aan me gevraagd. Nu zag ik er nog geen column materiaal in, tot dat ik laatst weer zo’n gekke droom had…

Wederom kroop ik na in lange dag, lekker onder de dekens. Dit keer in mijn ouderlijk huis. Omdat we slapen in de logeerkamer, ligt Jo op een matrasje op de grond en ik in een klein eenpersoonsbedje. Klein maar fijn, want het slaapt heerlijk. Ik zink weer langzaam weg in een wonderlijke droomwereld… Dit keer word ik achtervolg door mensen, ik ren door de gang. Steeds sneller en sneller totdat ik ineens rechts af wil slaan. Met volle snelheid, race ik de bocht door, op mijn hielen nagezeten door hordes met mensen, maar dan; een deur!

BAM als een professionele MMA vechter, geef ik de muur toch een kopstoot. In plaats van door de deur te beuken, probeerde ik in mijn slaap een betonnen muur te koppen. Het moet niet gekker worden. Arme Jo kan wel een helm gaan dragen in bed, want het duurt niet lang meer voordat hij een blauwoog cadeau krijgt terwijl ‘ie slaapt…

Dit moet toch wel iets beteken, al die gekke dromen?! Nieuwsgierig als ik ben ga ik op onderzoek uit naar de betekenissen van mijn droom:

Bron: droominfo.nl

  • Achtervolgd worden: “De achtervolger kan heel goed een deel van jezelf vertegenwoordigen. Je eigen gevoel van boosheid, jaloezie, angst (en zelfs liefde) kan zich voordoen als een dreigend figuur. Je bent dan je eigen gevoelens aan het projecteren op de onbekende achtervolger”
  • Deuren: “Als deuren dicht zijn (of op slot) symboliseren deze kansen die je ontnomen zijn, of kansen die je misgelopen bent. Als je droomt dat je buiten een gesloten deur staat, kan dit duiden op enige anti-sociale trekjes.”
  • Foto: “Als je een foto ziet in je droom, betekent dit dat er een relatie is die je aandacht behoeft. Deze droom zou ook kunnen gaan over een vals beeld of iets dat niet is wat het lijkt. Een alternatieve uitleg is dat een droom over een foto aangeeft dat je je vastklampt aan het verleden of valse hoop.”
  • Slaan: “Als je droomt dat je iemand (in elkaar) slaat, wijst dit erop dat je je eigen mening en opvattingen aan anderen opdringt”

Eenmaal aangekomen bij de betekenis over vreemdgaan, geef ik het op. Als ik dit zou moeten geloven dan staat er allemaal maar narigheid op me te wachten. In plaats daarvan boek ik liever nog een Yoga Nidra les in en ga ik de confrontatie aan met mijn onderbewust zijn en ben ik benieuwd welke gekke dromen ik vanavond weer zal beleven…

Liefs,

Robin