Claes Iversen presenteert eerste home couture collectie voor het prachtige Hotel Mercier

De interieurs die we de laatste jaren in hotels voorbij zien komen zijn knapper dan ooit maar hebben op het eerste gezicht veel overeenkomsten. Hotel Mercier is uniek, groots in stijl en dat komt omdat er Claes Iversen hier een statement maakt met uniek ontworpen wandkleden. Zijn eerste home couture collectie en wij willen meer! In totaal ontwierp Claes Iversen maar liefst vijftig verschillende wandkleden, stuk voor stuk uniek. In de bar ‘Cafe ons huis’ hangt een gigantisch exemplaar waarin je de stempel van Claes meteen herkent. Het wandkleed is huge, toont kunstige getufte, geborduurde elementen en past precies in het hotel.

claes iversen

Claes Iversen is zelf ook erg trots op dit machtig mooie exemplaar vertelt hij tijdens een persontbijt. “Ik wil mijn skills als ontwerper zo breed mogelijk inzetten en deze wandkleden hebben in tegenstelling tot mode, geen houdbaarheidsdatum. Het is een investering die in principe een leven lang (of langer) meegaat.”

design hotel

“Het ontwerpen van de ‘home couture collectie neemt veel tijd in beslag omdat er verschillende technieken van toepassing zijn. Er is niet één designer die aan één wandkleed werkt, het is een mengelmoes van ambachten en ideeën. De tapijten worden vervaardigd van eucalyptus, mohair en wol en bewerkt met pailletten, kristallen en zijde bloemen. Frankly Amsterdam heeft de techniek om de unieke stukken leven in te blazen. De tapijten weerspiegelen ‘oud en nieuw’, ’traditie versus innovatie’, Oost ontmoet West’. Deze creatieve benadering pakt goed uit! In elke ruimte stelen zijn kunstige creaties de show.

wandkleden

Wat ik zo machtig vind aan de inrichting van het hotel is de warmte en het huiskamergevoel op een unieke stijlvolle manier. De samenwerking tussen Claes Iversen en Arjen van den Hof van Vondel hotels is een hele logische want ik kan me niet voorstellen hoe alles samen zou komen zonder de unieke wandkleden. Ze passen perfect in het gerenoveerde hotel waarbij authentieke elementen goed bewaard zijn gebleven. Gaat dat zien!