Castell d’Empordà: logeren like a royal

Castell d’Empordà is een 4 sterren hotel in Spanje. Gelegen in het Catalaanse landschap om precies te zijn. Het is geen welbekende bestemming maar des te nieuwsgieriger zijn wij! Het kasteel ligt iets wat meer afgelegen maar alles zit d’r op en d’ran. Dit vinden wij helemaal top want in ons hectische leven kunnen wij wel wat rust gebruiken. Maar dan wel in een knap jasje want het oog wil wel wat!

Het interieur van Castell d’Empordà is een eclectische mix van wereldse stijlen. Dit knappe werk is verricht door verschillende designers want waarom zou je met één en dezelfde werken? Bovendien is er genoeg werk te verzetten op de 12 hectare grond met een olijfgaard, twee zwembaden en een uniek uitzicht.

hotelcastell

Logeren tussen de geesten
Een oud kasteel brengt natuurlijk een grotesk verleden met zich mee. De eigenaar Albert (hij runt het samen met zijn vriendin Margot) kon ons daar in geuren en kleuren over vertellen. Volgens oude documenten bestaat het kasteel al sinds 1300 en de familie Margarit betrekt het nederige stulpje in 1413. In 1494 is het Pere Margarit van diezelfde familie die samen met Columbus rondvoer en het eiland Isla Margarita ontdekte. Bijzonder toch? Veel later vindt de volgende legende plaats waarbij de kasteeleigenaar zijn zogenaamd ontrouwe vrouw inmetselde waardoor ze overleed. Dat zijn vrouw vreemding was een leugen van een jaloerse vriend en de geest van deze dame doolt nog steeds door het kasteel. Eh? Willen wij dat weten. Gelukkig hebben wij geslapen als een roos in de nieuwste Salvador Dali kamers.

salvador dali

Salvador Dalí
In 1873 wil Salvador Dalí het kasteel kopen voor zijn vrouw Gala, hij kan het niet met geld betalen maar biedt zijn kunst aan. Pedro Arpa ziet hier de waarde niet van in en Dalí koopt een ander optrekje. Hij moest eens weten dat je in Castell D’Emporda tegenwoordig heuse Salvador Dalí kamers hebt en een geheel op zijn kunst geinspireerd menu.

Onbezonnen luxe en het eten is verrukkulijk
Niet vaak kom je ergens waar je zoveel sfeer proeft als hier. Veel van de oude features zijn bewaard gebleven. De plek is beeld-, beeldschoon en de kamers zijn allemaal anders ingericht. Klassiek of modern, het is een mooie mix. De bruidssuite van Hotel Castell d’Emporda vond ik weergaloos met een bad op pootjes en een reuzachtig bed. Kijk zelf maar even.

bruidssuite

In het hotel is zelfs een bar waar een dj plaatjes kan draaien en een ruimte waar je kunt chillen op een giga fluwelen bank. In veel ruimtes ervaar ik een intiem huiskamer gevoel. Warm en knus. Ge wilt gewoon blijven!

fluwelen bank

In de keuken van Restaurant Drac wordt allemachtig goed gekookt door Robin Blaauw (jep, het neefje van…). Wij proefden het Dalí menu, moet je doen! Alle klassieke gerechten zijn vers, seizoensgebonden en de wijnen zijn er fijn bij. In het andere restaurant Tres Margarit eet je iets minder sjiek maar zeker niet minder lekker. Het is ‘gewoner’ al vinden wij de plek niet gewoon: je eet met het mooiste uitzicht in Catalonie!

Restaurant Drac

Restaurant Drac

Kleine snacks bij restaurant Tres Margarit

Kleine snacks bij restaurant Tres Margarit

Weekendje weg, weekje weg of een bruiloft
Of je nu een nachtje blijft logeren op doorreis naar Zuid Spanje, een week op het kasteelerft vertoeft of er je bruiloft viert, het is de hier ENIG! Vanaf Girona (mooie stad, moet gezegd!) ben je er in een half uurtje en het hotel zorgt voor vertier: zwemmen, fietsen (er zijn veel wielrenners), wandelen en een behandeling in de spa behoren tot de mogelijkheden. En als je hier geen zin in hebt is dat ook een optie. Rust. En verder niks. Hotel Castell d’Emporda staat op de lijst: hier moeten we terug…

kasteel

Neem een kijkje op de website van Castell d’emporda voor meer informatie.

Lees ook: Meditatie met klankschalen, je voelt het in je lijf.