Ga een vorkje prikken bij de Cape Town Social Club in de Amsterdamse Jordaan

Dat we een bourgondisch leven leiden, moge duidelijk zijn. Het was dan ook een eer dat we als een van de eersten gasten mochten aanschuiven bij de Cape Town Social Club. Een nieuw high-end restaurant met cocktailbar waar Zuid-Afrikaanse flair, verfijnde gerechten, originele cocktails en persoonlijke service centraal staan.

Eigenaren Sebastian Erasmus en Alexander Heim brengen met de Cape Town Social Club, Kaapstad naar Amsterdam. Sebastian werkte voorheen in restaurants als The Test Kitchen en The Potluck Club in Kaapstad en in La Rive en The White Room in Amsterdam. Allemaal plekken waar de fijnproever graag tafelt. De lat ligt hoog en dat zal voor dit nieuwe concept wederom het geval zijn.

 

Verfijnde kaart

De menukaart bestaat uit negen gerechten en acht bites die geïnspireerd zijn op de verfijnde Zuid-Afrikaanse keuken en Kaapstadse joie de vivre. Denk aan een salade van kreeft en appel met Kaaps-Maleisisch shisoblad, bisquemayonaise en tobiko-eitjes (van de vliegende vis), een paté van gerookte snoekbaars, crème fraîche een bieslook, met een krokantje van abrikozen en zeezout, of getoaste brioche met gesauteerde paddenstoelen, een paddenstoelen portmarmelade, Parmezaan en microgroenten en onze favoriet: gerookte artisjok.
cape town social club

 

Cape Town Members Club

In Nederland vrij nieuw is de members club. Bij Cape Town Members Club, een exclusief loyaliteitsinitiatief, maak je onderdeel uit van een hechte gemeenschap van vaste gasten die verschillende perks krijgen. Zo kunnen leden bijvoorbeeld hun favoriete flessen drank bestellen en onderbrengen bij Alexander, krijgen ze voorrang bij reserveringen, korting op de rekening en toegang tot exclusieve evenementen en speciale avonden waarbij special guests zoals chefs en bartenders worden uitgenodigd voor een pop-up. Bij interesse kan worden gemaild naar info@capetownsocialclub.com