Cadeaus inpakken of een kerstkaart sturen met droogbloemen

Het is aftellen tot de kerstdagen en dit jaar is anders dan alle andere jaren. 2020 was een behoorlijk onverwacht jaar. Niemand had kunnen voorspellen wat er ging gebeuren. Opnieuw zitten we in een lockdown, een woord dat vorig jaar nog niet in ons vocabulaire voorkwam. In deze tijd kunnen we bij de pakken neer gaan zitten of we pakken het op een hele andere manier aan: doe eens creatief! Begin bijvoorbeeld met cadeaus inpakken of kerstkaarten sturen met droogbloemen!

Kerstkaart met droogbloemen
Opeens waren de winkels dicht, van de een op de andere dag. Wij zijn niet last minute nog naar het dorp gehold om cadeaus in te slaan want die rijen in de winkels waren niet om aan te zien. Dit betekent dat we ook geen kerstkaarten hebben gekocht en laat dit jaar nu nét in jaar zijn waarin veel mensen wel een lief kaartje kunnen gebruiken. Mensen die veel alleen zijn in deze tijd. Een kerstkaart met droogbloemen is dan een mooi gebaar. Het is super simpel, droogbloemen koop je vaak bij de supermarkt en anders maak je ze zelf. Bevestig de bloemen op wat steviger papier (geschept papier is het mooist) en schrijf jouw kerstwens achter op de kaart. Hier ga je sowieso iemand heel blij mee maken!

Cadeaus inpakken
Het geven van cadeaus is altijd een feestje. Daarom maken we er graag iets moois van! Om eerlijk te zijn, is inpakken niet ons ding. Vaak gaat het mis: het plakband laat los, het cadeaupapier scheurt of we hebben helemaal geen cadeaupapier in huis. In dit laatste geval hebben wij wellicht een hele fijne tip: pak je cadeaus eens in met oude kranten, tijdschriften of een lap stof. Maak het cadeau af met een mooi (stoffen) lint en wat droogbloemen et voilà! Klaar ben je.

Minder plastic
Wist je trouwens dat inpakpapier helemaal niet goed is voor het milieu? Inpakpapier met glitters, een glanzend laagje of ander plastic is eenvoudig te vervangen voor craft papier, kranten, magazines en de oude stofjes.