Help, ik heb een bril nodig!

Sinds kort merk je dat je steeds meer moeite hebt met zien. Je moet jouw ogen vaker bijna dichtknijpen om scherper te zien en dat is best vermoeiend. Ook is het vervelend dat het niet altijd meer lukt om alles goed te zien. Gelukkig ben je niet de enigste die met dit probleem kampt. De oplossing? Een prachtige bril!

Voordat je de bril krijgt

Natuurlijk krijg je de bril niet direct, omdat brillen met sterkte op maat worden gemaakt. Zo wordt deze precies naar jouw wensen aangepast. Daarvoor moeten er eerst een aantal testjes worden uitgevoerd. Dat klinkt allemaal spannend, maar het valt allemaal erg mee. Vaak krijg je bij jouw allereerste afspraak een aantal lenzen voor jouw ogen en moet je aangeven met welke je beter ziet en met welke je slechter ziet. Verder kan er ook gekeken worden naar de rest van de gezondheid van jouw ogen.

Oogziektes komen best regelmatig voor, dus is het belangrijk hier ook even op te laten controleren. Indien er niks bijzonders aan de hand is, worden er nog wat testjes gedaan en is jouw sterkte bepaald. Echter, het kan best voorkomen dat je een cilinder in jouw oog hebt. Dit houdt in dat jouw oog de vorm heeft van een ovaal, terwijl deze eigenlijk rond moet zijn. Hierdoor kun je een stuk waziger zien. Gelukkig kan jouw bril je hier ook in ondersteunen!

Welke bril?

Als je een brillenwinkel binnenloopt of even online shopt, zul je gelijk merken dat er een breed assortiment aan brillen is. Erg leuk, maar welke gaat uiteindelijk met je mee naar huis? Allereerst is het gewoon een kwestie van passen en een selectie maken van de leukste brillen. Let ten tweede ook goed op jouw budget en kijk altijd of er een leuk dealtje is voor wat korting.

Daarnaast is het ook belangrijk om goed te zoeken naar een bril die past bij jouw hoofdvorm. Zo past een vierkante bril vaak het leukst bij iemand met een rond gezicht. Denk ook aan de wenkbrauwen. Wil je dat de bril jouw wenkbrauwen meeneemt achter het glas of mogen ze er bovenuit steken? Let er ook op dat de bril een beetje goed te combineren is met jouw kledingkast. Zo voorkom je dat jouw bril niet bij jouw smaak past!

Wil je direct een bril kopen zodat je weer goed kunt zien? Neem dan vooral een kijkje op de site van Sinner!