Het boek van Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo gelezen? Deze serie is de moeite waard!

In 1978 verscheen het boek Christiane F., Wir Kinder vom Bahnhof Zoo. Een heftig levensverhaal over de destijds 14-jarige Christiana Felscherinow die verslaafd raakte aan heroïne. Wie het boek heeft gelezen, is de nieuwste serie van dit verhaal een heuse aanrader. In de serie zie je hoe jongeren in de jaren 70 en 80 bij het Berlijnse station Bahnhof Zoo het pad bijster raken en zichzelf verliezen in drugs en prostitutie.

De heftigheid van drugs en prostitutie zie je terug in een achtdelige dramaserie: Wir Kinder vom Bahnhof Zoo. Het injecteren van drugs wordt in deze serie niet onder stoelen of banken geschoven, het spuiten is duidelijk in beeld. Dit is heftig om te zien en wij vinden het aangenamer om te kijken naar het tijdsbeeld, en vervaging tussen fantasie en werkelijkheid. Ook het verhaal waarin de achtergronden van de zes jonge verslaafden wordt geschetst, is indrukwekkend. Zo is Christiane afkomstig uit een jong gezin met ruziënde en later gescheiden ouders. Haar moeder ziet hoe haar dochter zichzelf de vernieling in helpt.

Naast alle ellende worden we ook meegenomen in de onzekerheden en het liefdesleven van de jongeren. We zien hoe beïnvloedbaar ze zijn en wat voor een desastreus effect dat heeft op de rest van hun leven. Er is geen sprake van verheerlijking van drugsgebruik want wat je ziet is echt geen feest. De serie is te zien op Amazon prime.

Beeld: Amazon Prime