Ben jij het slachtoffer van netwerkdaten?

Je hoor het vaak: “geen hand vol maar een land vol”. Dat betekent ook een landvol vuiligheid wat daten betreft. Iedereen kent wel iemand met een huiveringwekkend date-verhaal of nog erger: je hebt het zelf meegemaakt. Dit artikel gaat over ‘netwerkdaten’. Het gaat de man in kwestie niet om jou maar om je netwerk! Hoe herken je deze vent?

New kid in town
Hij is nieuw, kent niemand en jij bent zo lief om hem op sleeptouw te nemen. Je leert hem kennen op je werk of via vrienden. The new kid heeft niet veel vaste vrienden, meer eendagsvliegen. Dus daarom heeft hij alle tijd voor jou (en je vrienden)!

Hij speelt zichzelf in de kijker
Deze man geeft zichzelf graag credits. Hij is knap, slim, intelligent, lief en sociaal. Hij weet overal wel iets van en kan overal over meepraten. Zijn brede interesses liggen alleen niet bij jou maar bij hem of bij je vrienden.

Gezien worden op openbare plekken
Samen romantisch op de bank? Ho maar, deze man wil de hort op! Het liefst gaat hij iedere avond met jou op stap naar netwerkborrels, verjaardagen en jamsessies. En als het even tegenzit ben je hem de hele avond kwijt!

Z’n oogjes lichten op als jij over een succesvolle vriend of vriendin praat
Hij zit bijna te gapen als jij over jezelf vertelt, maar zodra je over die ene succesvolle vriend of vriendin begint zit hij op het puntje van zijn stoel.

Hij is all over jouw social media
Niet omdat hij jouw foto’s aan het checken is, nee eerder die van je vrienden. Daarbij vindt hij het belangrijk dat zijn reacties geliket worden door de interessante mensen uit jouw netwerk.

Opdringerig
Wanneer je een avond andere plannen hebt, voelt hij zich gepasseerd. Hij kan toch zeker altijd bij jou terecht?

Verder dan een kus kom je niet
Als hij na 7 dates nog steeds geen aanstalten maakt tot intimiteit, ga je toch twijfelen aan zijn seksuele voorkeur of aan jezelf. Beleefd vraag je wat er mis is en of hij misschien helemaal nooit seks wil? Waarop hij antwoordt: “Nee, dat is het allemaal niet, maar ik vind het zo leuk om vrienden te zijn, kunnen we het daarbij laten?”.

Lees ook: voor de ware liefde hoef jij nooit te veranderen.

Volg ons ook op Instagram!