Belize deel 1: Cayo District

Een dag voor vertrek naar Belize ben ik stiekem best zenuwachtig. Dit is mijn eerste bezoek aan Centraal Amerika en de reisadviezen voor de landen in deze regio zijn nou niet bepaald gezellig. Ik wil lang genoeg blijven om een goed beeld te krijgen van dit land, daarom ga ik maar meteen 4 weken… In de komende posts zal ik jullie alles vertellen over mijn ervaringen. Mijn eerste stop: West-Belize / Cayo District!

Op de luchthaven word ik, met mijn jetlag onder de arm, opgehaald door vrolijke William van William Shuttle. Deze Limburger woont al jaren in Belize, runt een goede shuttleservice in het land en heeft zelfs WIFI in de meeste auto’s! Toch fijn dat ik het thuisfront meteen kan laten weten dat ik heelhuids ben aangekomen. We rijden door kleurrijke dorpjes, zien kinderen in uniformen uit school komen en langzaamaan wordt de weg heuvelachtiger. William zet me af bij mijn eerste verblijf: Lower Dover Field Station, vlakbij San Ignacio in het kleine dorpje Unitedville.

Lower Dover Field Station is een basic accommodatie, gerund door een Amerikaanse familie en het is hier beregezellig. Ik heb een te gek eigen hutje, er lopen allerlei dieren op het terrein en er wordt hier heerlijke Hibiscuswijn gemaakt! Iedere avond kookt Maddy, de eigenaresse, uitgebreid voor de gasten. Dag na dag staan er gerechten boordevol verse groentes op tafel en ik raak verslaafd aan de beroemde, pittige Marie Sharp’s hotsauce.

Ik heb Lower Dover gekozen als verblijf vanwege de goede ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden in Cayo District. Er is zelfs een archeologische Maya-site op het terrein! Vlakbij de weg naar de lodge & hutjes is een rivier, waar een poedelnaakte man met smetvrees zich gemiddeld 4 keer per dag wast. Dit was nogal een attractie toen er een groep nonnen op bezoek kwam… Ik acclimatiseer en wen snel aan mijn immer aanwezige zweetsnor & de insecten-/spinnen-/slangensituatie. Tijd om op pad te gaan!

belize

Kijk voor de rest van deze post, meer foto’s en meer Belize op www.littlewanderbook.com
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!