Belize: 3-daagse zeiltocht met Raggamuffin Tours

Er zijn van die momenten tijdens een reis waarop alles op zijn plek valt. Waarna afscheid nemen net even iets moeilijker is en waarna je eigenlijk wel naar huis zou kunnen, omdat niets die dagen nog kan overtreffen. Nou, zo voelde ik me na de 3-daagse zeiltocht met Raggamuffin Tours in Belize. Ik heb heimwee tot de max. Ik ben Laura van ‘What About Her’ eeuwig dankbaar voor haar gouden tip. Wat ik ook zou gaan plannen in Belize, ik MOEST deze tour boeken!

raggamuffin

Laat ik beginnen te zeggen dat dit GEEN luxe tour/cruise is. Dus mocht je daar gelukkig van worden, dan is dit waarschijnlijk niet de beste tour voor jou. Maar als je van avontuur, kamperen op privé-eilanden, rumpunch, pantyrippers en snorkelen met adelaarsroggen houdt, lees dan verder…

Op de ochtend van vertrek verzamelen we bij het Raggamuffin Tours Office op Caye Caulker. Ik ontmoet de 14 andere mensen en de crew: Kevin, Shane en Linthon, met wie ik de komende dagen op een catamaran zal zitten. Onze bagage wordt in no time in het ruim geladen en we stappen aan boord van onze Ragga Empress. Eerder deze week zat ik op de Ragga Gal voor een te gekke snorkeldag, ook met Raggamuffin Tours; daarover in een volgende post meer. Dit is de real deal. Deze Empress gaat ons in 3 dagen tijd naar het zuidelijker gelegen Dangriga varen. Terwijl we ons insmeren met factor 50, rustig aan kennismaken, onze zeebenen beproeven en vers fruit eten, varen we weg uit het paradijselijke Caye Caulker.

Raggamuffin Tours DEF-6

De eerste dag is gevuld met te gekke snorkelstops, waarin we her en der wat kleine kwallen ontwijken en enorme adelaarsroggen zien. We jagen op kreeften en terug aan boord wordt de rumpunch tevoorschijn gehaald. We kunnen onze eigen drankjes mixen! Ik ben nogal fan van de Panty Ripper: ananassap met kokosrum = suikerbom. Kanmijhetschelen. Linthon maakt een heerlijke ceviche met kreeft (!) en nachos. Shane zorgt voor het entertainment aan bord en zingt op zijn Puma-sokken het ene na het andere reggaeton-nummer in zijn eigen toonsoort… De zon brandt en thuis is zojuist code rood afgegeven vanwege hysterische sneeuwval. #NOOITMEERAARHUIS.

Raggamuffin Tours DEF-19

We komen aan op Rendez Vous Caye, een privé-eiland, waar we onze tentjes opzetten. We eten onze buiken rond, drinken nog wat rumpunch en kijken naar een bizar heldere sterrenhemel. Doordat hier bijna geen kunstlicht is, zien we de Melkweg en vallende sterren…

Raggamuffin Tours DEF-17

Kijk voor de rest van het verslag op www.littlewanderbook.com
Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!