De eerste barstro in Amsterdam: Prins & Aap opent in Andaz

Andaz Amsterdam aan de Prinsengracht is sinds 2012 een boutiquehotel met een creatieve en unieke, maar vooral Amsterdamse stijl. Niet zo gek, want het interieur is van de hand van Marcel Wanders en onlangs piekfijn opgeknapt door Karin Krautgartner, interieurontwerper en eigenaar byKK, die twaalf jaar geleden ook hielp bij het ontwerp van het hotel. De reden voor deze verfraaiing? De komst van barstro Prins & Aap!

Prins & Aap is de eerste barstro in Amsterdam en het is een combinatie van een creatieve bar en een Nederlandse bistro. Met uitzicht op de gracht, sublieme cocktails gecreëerd door internationale topbartender Nikos Bakoulis en een hele fijne kaart, is het een fijne plek om te vertoeven. Als hotelgast, maar zéker ook als local. Combineer het met struinen door de negen straatjes of een grachtenwandeling en dompel je verder onder in het Amsterdam ademende hotel.

prins & aap interieur

Ogen de kost geven

In het interieur zie je veel verwijzingen naar de Gouden Eeuw, een songtekst van het bekende Amsterdamse nummer prijkt op de bar en de kunst en muurschilderingen zijn geïnspireerd op Hollandse meesterschilders zoals Vermeer.

Deze werken worden op de meest moderne manier vertaald want door de barstro heen zijn verschillende portretten uit de Gouden Eeuw te zien, ontworpen door AI.

Menu in de mix

Prins & Aap verbindt mensen en viert de diversiteit en creativiteit van Amsterdam. Er is een dj-booth, overdag drink je er de allerlekkerste koffie en in de avond is het weer een andere sfeer.

barstro menu

Of je nu komt voor een borrel met Hollandse kazen of liever een hapje eet met oesters, zeebaars cevichem, Hollandse haring, stampot of burrata met tiramisu toe, de klant is koning en kan dus op ieder moment van de dag komen aanwaaien.

Prins & Aap, Prinsengracht 587 Amsterdam