Bar Fisk Amsterdam

Houd je van vis maar dan op een originele manier bereid? Dan kun je met een gerust hart naar ‘Bar Fisk’ in de Pijp. In de Eerste Sweelinckstraat zit sinds kort namelijk een knap visrestaurant waar de vis op Israëlische wijze wordt bereid. Dit maakt het eten… zeg maar gerust: smaakvoller.
bar fisk
De jonge eigenaren uit Israel hebben eindelijk iets originelers in Amsterdam weten te brengen. Dat is best verfrissend als de ene tent na de andere z’n deuren opent. De kleine gerechten kun je delen maar als je iets graag hebt, eet je het helemaal alleen op. Ook goed. Er staat voornamelijk vis op de kaart en ik werd helemaal blij van de ‘Corvina Tartar’ en ‘Cured Mackerel’, er was ook een dagspecial met tonijn en pepertjes. Te. Lekker. De sfeer is goed en de bediening nog beter. Wij werden perfect geholpen door een super aardige serveerster van wie ik – sorry – de naam alweer vergeten ben. Ze adviseerde ons een wijn waar ik in het begin niet zo happig op was: Godello. Toch was dit dé perfecte wijn bij de visgerechten en oh wat had ze gelijk. Soms moet ik mijn mond houden en de controle uit handen geven, dat is letterlijk lekkerder leven. Naast vis hebben ze ook enkele vlees of vegetarische gerechten voor de liefhebbers. De ravioli smaakte ons goed en we hebben ook nog een ‘Sea Bream Pan Fried’ besteld. Dit is een keurig stuk getrouwde vis, dit wil zeggen: in de eeuwigheid verbonden door pesto tussen de twee helften in.
fish
Met liefde hebben we alles opgegeten en als alles zo lekker is, kun je een desert niet weigeren. Ik kan je vertellen: we gingen rollend naar huis. Nog een pluspunt: bij mooi weer zit je op het terras, een fijn plekje want er komen niet steeds auto’s voorbij.
tonijn
Kijk even op de website voor meer informatie en het hele menu!

Bar Fisk, Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam