Bali insider tip: Enfait test de beste spa van Bali

Volgens TripAdvisor is Karsa Spa in Ubud, de beste spa van Bali. Nu kunnen wij dat natuurlijk niet zomaar aannemen, dus hebben we Robin gevraagd dit voor ons te testen. Hoe deze afschuwelijke opdracht haar is afgegaan, lees je hieronder.

Van alle 792 spa’s die op TripAdvisor staan, wordt Karsa Spa als nummer een aangegeven. Niet heel insider dus, maar hoe geweldig is deze spa dan? De prijzen zijn namelijk niet schokkend hoog en ook de buitenkant van de spa ziet er op foto’s niet heul bijzonder uit. Om er zeker van te zijn dat jullie niet in een toeristenval trappen, ging ik voor Enfait op onderzoek uit. Is Karsa Spa echt de beste spa van Bali? *trom geroffel* JA! 100% hand op mijn hart, de nummer een plek is welverdiend. Maar waarom is Karsa Spa dan zo geweldig? Bij dezen de feiten:

De omgeving
De spa bevindt zich hoger in de jungle, weg van de drukte van Ubud centre. Als je aankomt, zie je in eerste instantie een lunch cafeetje. Volg het pad met ‘Spa’ en je komt (logischerwijze) bij de spa uit. De spa is omringd door groen. Rijstvelden, jungle, bloemen en dieren. Het komt hier allemaal samen. Oh en heb ik al verteld dat het er ontzettend rustig is? Precies wat je wil als je een massage krijgt.

IMG_2557

 

De kamer
De kamer is al een feestje op zich. Er zijn single en couple rooms. Beide met bad en regendouche. De kamers zijn overdekt, maar buiten. Dit zorgt voor een heerlijk open gevoel, alsof je midden in de natuur wordt gemasseerd. Tevens hangen er in elke kamer grote fans, die net dat lekkere briesje verzorgen. Geen zorgen dat je het te warm krijgt, maar ook niet dat je van je bedje wordt afgeblazen. Op de achtergrond spelen ze Yin Yoga achtige muziek (lees: relaxte meditatie tunes) en onder je neus ligt een bakje met verse bloemen.

IMG_2502

De behandelingen
Toch wel waar het om draait. Natuurlijk is het prettig als de omgeving een beetje fijn en schoon is, maar als de massage klote is dan maakt de omgeving ook niets meer uit. Nou dames en heren, dit is de beste massage die ik ooit op Bali heb gehad! Karsa Spa staat bekend om zijn Intuitive Heart massage. De behandeling van 90 min begint met Reiki, wat er voor zorgt dat je aura en chakra open gaan staan. Zowel de ontvanger als de masseuse, raken hierbij beide volledig in het Nu en staan beide open voor het creëren en ontvangen van de loskomende energieën. De massage bestaat uit een mix van diverse stijlen; Deep Tissue-, Zweeds-, Shiatsu-, Lomi-Lomi- en traditioneel Balinese massage. De masseuses weten exact de punten aan te raken, die iets in je losmaken. Op een zeker moment voelde ik mezelf in m’n lijf zakken. Ultieme rust en ontspanning stroomde mijn lijf binnen, terwijl de masseuse mijn trigger points masseerde. Vanaf dat punt was ik om.

Alsof de massage nog niet genoeg was, stond er daarna een spicy bath voor ons klaar. Een half uur lang mag je bijkomen in een bad gevuld met kruiden. Het lijkt net een heel groot kopje thee en zo ruikt het ook. Fijn is dat je daarna ook nog zo heerlijk blijft ruiken. De perfecte manier om je massage af te sluiten.

IMG_2543

Conclusie:

Mijn conclusie heb ik natuurlijk al volledig verklapt in het begin van dit artikel. Maar eerlijk is eerlijk, Karsa Spa is echt de moeite waard. Voor een “normale” Balinese massage ben je ongeveer €11,- kwijt voor een uur. De Intuitive massage die wij hebben genomen, koste ons in totaal €19,- per persoon. Niet de goedkoopste spa die je in Bali zult tegen komen, maar wel de beste. Als ik dan toch een zeik puntje zou moeten bedenken, zou het de bereikbaarheid van de spa zijn. Maar dat is écht alleen om te zeiken, want met een scooter of driver kom je hier prima.

Dus ben jij van plan om binnenkort naar Bali te gaan? Vergeet dan niet om Karsa Spa mee te nemen in de planning. Sowieso is een paar dagen Ubud helemaal niet verkeerd, maar hier vertel ik volgende week meer over. Houd Enfait in de gaten voor meer Bali en travel tips!

IMG_2555

Lees ook: Balian, Bali tips