4x Badkamerplanten waar je weinig omkijken naar hebt!

Een urban jungle binnenshuis creëren, heb jij er ook zo’n handje van? Maar de plek waar het behoorlijk challenging is om je greens te laten floreren, is en blijft toch wel de badkamer. Vooral als er weinig natuurlijk licht naar binnen schijnt. Badkamerplant na badkamerplant leggen het loodje. Is er dan geen enkele groenerd geschikt voor deze alsmaar belangrijk wordende relaxing plek in huis? Jawel hoor, en wat voor badkamerplanten! 

Groene vingers niet nodig met deze badkamerplanten

Planten zorgen voor rust. Minder stress. Meer energie. Juist in de badkamer waar jij je me-time-momentje beleeft, bieden ze je een extra positieve boost. Alleen wat is het lastig om de juiste planten te vinden die weinig veeleisend zijn. Die het met amper tot geen daglicht op hun bol prima doen. Stop met zoeken, want er zijn er dus wel zeker een aantal die zich in zo’n ruimte maar wat thuis voelen. Het mooie van speciale badkamerplanten is, dat je geen held(in) hoeft te zijn in het verzorgingsritueel. Deze green basterds know how to rule in de badkamer. In de badkamer waar zelfs geen straaltje natuurlijk licht naar binnen komt. Niks. Nada. Noppes. Deze badkamerplanten hebben daar geen kluif aan. Kunstlicht is voldoende. En ze worden al heel happy na alle vocht en damp die er na jouw doucheparty blijven ronddwarrelen. Tropische regenwoud taferelen wat hen doet denken aan hun roots. Twee keer per maand wat extra plantenvoeding, en je bent ervan verzekerd dat je badkamerplanten je tijdenlang een groene oase gaan opleveren. Een oase van rust.

Badkamerplanten

4x Badkamerplanten op een rij

  1. Klimvijg – Ficus Pumila – wordt gekenmerkt door de stengels met hartvormige blaadjes die er flink op los klimmen en hangen. Zo één waarmee je je badkamer een behoorlijke groene touch-up mee kan geven. En wordt-ie je iets te groot, dan zet je er toch gewoon de schaar in.
  2. Venushaar is een frisgroene varen met zwarte stelen en heel zachte blaadjes. Op het eerste oog lijkt het een fragiele badkamerplant die binnen de kortste keren is uitgekeken op jouw badkamer. Niets is minder waar, gelukkig.
  3. Lepelplant – Spathiphyllum – wordt gekenmerkt door de sierlijke witte vaantjes. Volle bos met blad. Over een groene touch gesproken.
  4. Mysterious Tilandsia is de laatste natural beauty die helemaal in d’r nopjes is in de badkamer. Een vrolijke warboel. Een blikvanger. Een plant met weinig eisen.

Alle vier heb ik ze in huis gehaald, en ik kan je na een paar weken zeggen dat ze ‘m nog steeds net zo shinen als toen ze net bij de kweker vandaan kwamen. Blij verrast. Planten in de badkamer, het kan dus écht wel!

Voor meer informatie over deze easy to handle badkamerplanten: www.mooiwatplantendoen.nl