Met je baby op reis; zo deden ze dat vroeger

Met je baby op reis is vaak een discussie punt. De ene vind het zielig, de ander onhandig en de meeste simpel weg gewoon irritant. Toch kan het prima: dat reizen met een baby. Wellicht moeten we gewoon weer terug naar de jaren 50 en de babies lekker in een hangmatje laten slapen. Ziet er best comfortabel uit!

Vliegtuig maatschappijen doen er alles aan om het hun passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Dus ook de babies! De British Overseas Airways Corporation (BOAC) kwamen met het geweldige idee om hangmat bedjes voor babies te ontwikkelen. Deze hangmatjes konden aan de bagage bakken worden vastgeklemd, waardoor de baby lekker en veilig kon slapen. Het bedje was zo ontworpen dat de baby er ook niet uit kon vallen. Wel moesten de ouders de kleine vasthouden tijden het opstijgen en dalen. Maar dat klinkt ook wel logisch, anders zou het ‘vliegen met kinderen’ wel heel letterlijk uitpakken…

Vandaag de dag gebruiken nog veel vliegtuigmaatschappijen de hangmat bedjes. Echter worden deze niet meer aan het bagage rek vastgemaakt, maar aan de hoofdsteun voor je. Super oplossing voor ouders, kind en mede passagiers!

vintage-infants-airplane-skycot-boac-flights-5

Foto:  British Airways Speedbird Heritage Centre

vintage-infants-airplane-skycot-boac-flights-6

Foto: Battmann

vintage-infants-airplane-skycot-boac-flights-1

Foto: Brian Seed

Bron: BoredPanda

Lees ook: Hoe plan je een last minute trip?