Anorexia Eetclub, de strijd tegen eetstoornissen in beeld gebracht

Anorexia nervosa, één van de meest voorkomende eetstoornissen in ons land. Voornamelijk jongeren hebben ermee te kampen als gevolg van een verstoord lichaamsbeeld. In een tijd waarin je op social media continu wordt geconfronteerd met ‘het perfecte plaatje’, komt de NPO de komende tijd wekelijks met het confronterende programma Anorexia Eetclub.

Anorexia Eetclub geeft je een kijkje in het enorm heftige worstelproces waar 6 jongeren met anorexia dag in dag uit mee strugglen. Onder begeleiding van een diëtiste wordt hen geleerd weer normaal boodschappen te doen, te koken én te eten. De wil om hun eetziekte de kop in te drukken is er, maar om het ook echt de baas te worden is een proces van veel ups en downs. Ondanks dat ik gelukkig zelf nooit een eetstoornis heb gehad, kan ik mij voorstellen dat dit programma jongeren die er wel mee kampen een podium geeft om hun verhaal te doen, en mogelijk beter door de maatschappij begrepen worden.

Kijk elke dinsdag om 21:05 op NPO3 naar de verhalen van Daphne (16), Sanne (18), Stephanie (19), Anne (21), Joris (21) en Fleur (26).

Wil je na het zien van Anorexia Eetclub praten met een professionele hulpverlener? Dan kan je na iedere uitzending én elke werkdag van 9:00 – 18:00 contact opnemen met MIND Korrelatie
Photo credit: NPO3