Annemarie probeert: een peeling bij MJ Amsterdam

Annemarie heeft jarenlange ervaring in de beauty-industrie en schrijft er al bijna net zo lang over. Als beauty editor heeft ze een passie voor alles wat met schoonheid en wellbeing te maken heeft en laat dat nou heel goed uitkomen! Het komt nogal eens voor dat ze een behandeling mag uitproberen. Zoals een peeling met Dermalogica bij MJ Amsterdam.

“Normaal gesproken ben ik voorzichtig met peelings. Mijn moeder zei altijd: ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden.’ Maar dit is niet aan mij besteed. Een beetje pijn dat kan ik nog wel lijden maar een flink brandend gevoel? Dan haak is al snel af. Al helemaal wanneer ik zie hoe kennissen en vriendinnen er soms aan toe zijn een aantal dagen na de peeling: onherkenbaar met een pijnlijke rode, rimpelige en soms zelfs gezwollen huid die na een paar dagen bedekt wordt onder een laag losse huidschilfers.” Aldus Annemarie.

Wat is een peeling?
“Bij een peeling denk ik aan een pijnlijke behandeling met een flinke down time. Waar de huid bij sommige behandelingen inderdaad flink brandt en rood wordt, is dit bij de nieuwste peeling technieken passé. Al betekent het Engelse woord peeling letterlijk ‘afpellen. Doormiddel van zuren worden dode huidcellen losgeweekt waardoor een nieuwe, frisse huidlaag verschijnt. Nu denk je misschien: is scrubben niet precies hetzelfde? Nee. Want met scrubben verwijder je alleen de losse bovenste huidschilfers maar in de diepere huidlagen gebeurt er niks.”

Een peeling, daar knapt je huid van op!
De combinatie van ophopende dode huidcellen, met de afname van collageen, creëert al gauw een doffe, grauwe en vermoeide uitstraling. Je huid vertoont meer fijne lijntjes en mist haar gezonde glow. Tel daar nog eens de schade bij op die je huid oploopt door externe factoren, zoals pigmentvlekjes door de zon en lijntjes door luchtverontreiniging. En het moge duidelijk zijn dat je huid soms wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Chemische peelings op maat
Met een peeling kun je verschillende resultaten bereiken. Variërend van het verminderen van tekenen van huidveroudering en hyperpigmentatie, het verbeteren van de huidtextuur en hydrateren van de huid. Er zit veel verschil tussen oppervlakkige en diepe peelings. Deze laatste mag alleen door een professional uitgevoerd worden. Een diepe peeling gaat in de dermis tot voorbij de papillaire laag tot aan de reticulaire laag en behandelt hevige voortijdige veroudering, diepe rimpels en littekens.

Dermogica Pro Power Peel
Bij MJ Cosmetics ervaar ik de nieuwste peeling van Dermalogica. De collectie bestaat uit de volgende producten:

One-Step Prep: Een leave-on prep-formule die ervoor zorgt dat de Pro Power Peel formules optimaal werken.

UltraBright Peel: Een ultra-effectieve verhelderende peeling die de eerste tekenen van voortijdige huidverhoudering aanpakt met 30% melkzuur.

AdvancedRenewal Peel: Een krachtige 30% glycolzuur peeling die de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels vermindert.

PowerClear Peel: Een dynamisch multizuur complex met 2% Salicylzuur, 10% amandelzuur, 15% appelzuur en een gepatenteerd Terpineol-Thymol Complex dat zicht richt op onzuiverheden en of post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Neutralizing Solution: een verzachtende neutralizer die helpt om de natuurlijke pH-waarde van de huid te herstellen na de peeling. Dit is de laatste belangrijke stap anders blijft de peeling doorwerken.

Na de behandeling
“Na mijn behandeling is het erg belangrijk om je huid te reinigen met een zachte reiniging. Dit geldt voor alle verzorging, gebruik zachte, neutrale producten. Ook krijg ik het advies om dagelijks een SPF30 aan te brengen. UV straling pakt extra hard wanneer de huid nog kwetsbaar is. En dat is je huid de eerste week na een peeling… het kan zijn dat je wat roodheid ervaart en dat de huid trekkerig aanvoelt. Na een paar dagen begint de huid een beetje te vervellen. Daarna merkte ik meteen verschil. De fijne lijntjes lijken iets minder geworden en mijn huid heeft een gezonde glow. Een peeling geeft het beste resultaat in een kuur. Dit houdt in dat je twee tot vier behandelingen nodig hebt.”