Annemarie onderging een LPG Endermologie behandeling bij MJ Amsterdam

LPG, wat is het precies? Ik weet één ding zeker: dat het goed voor is je lichaam want ik zie op Instagram bosjes vrouwen in strakke huidkleurige pakjes die zich met deze methode laten behandelen. Afijn. Ik ging op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat LPG Endermologie een methode is waarbij doormiddel van een lipomassage technologie de huid strakker wordt, cellulitis vermindert en bij een enkeling zelfs de vetlaag minder wordt. DIT WIL IK. Dus ging in naar MJ Amsterdam, een mooie beauty salon met veel expertise in huis.

LPG Endermologie is een vrij nieuwe techniek waarbij de huid en de onderliggende lagen gemasseerd worden. Je zou het kunnen vergelijken met een flinke bindweefselmassage maar dan met een apparaat. Op deze manier worden verschillende technieken toegepast op de huid en de subcutane weefsels zoals: bindweefsel, vetweefsel, het lymfesysteem en bloedsomloop. Voor veel vrouwen dé uitkomst om de huid plaatselijk weer gladder en strakker te krijgen. Of je nu slank, dik, jong of oud bent, vrijwel elke vrouw krijgt te maken met slapper wordende huid en cellulitis. Het is een typisch vrouwelijk verschijnsel dat ontstaat onder invloed van hormonen. Met voeding, een dieet of sporten bereik je veel maar de huid wordt er vaak niet strakker van. Doormiddel van een LPG-apparaat wordt de bloedcirculatie van de huid verbeterd, worden de afvalstoffen beter afgevoerd, verklevingen worden losser gemaakt en de vetverdeling wordt egaler.

lpg

Hoe voelt het?
In het verleden heb ik wel een eens hardhandige (maar zéér effectieve) bindweefselmassage gehad. Omdat deze behandeling erg pijnlijk was, had ik me dit keer op het ergste voorbereid. Voor de behandeling worden er voor- en na foto’s gemaakt zodat je later kunt zien wat de resultaten zijn. Daarna krijg je een strak nylon pakje aan voor een betere geleiding van de behandelkop, door het pakje is de behandeling nog frisser en voel je minder pijn. Ik wilde graag mijn bovenbenen, de buik en de flanken behandelen en daar ben je in minder dan dertig minuten klaar mee. Ik vond de behandeling pijnloos, het voelt als een massage maar dan minder ontspannend. De buik (waar bij mij het meeste vet zit) was het gevoeligst voor de lipomassage en de benen deden totaal geen pijn. Uiteraard is dit voor iedereen verschillend.

lpg

Verlies je centimeters?
Of ik er slanker van word, dat was zowat mijn eerste vraag. “Ja. Dat kan…” antwoordde de specialist. Maar je zult geen kilo’s slinken. Het is echt een kwestie van een dieet combineren met LPG. Want als je flink blijft snoepen blijven de kilo’s er wel aan plakken! Maar als je gezond eet, voldoende beweegt en genoeg water drinkt, kunnen de lichaamscontouren zichtbaar verbeteren. Vrouwen merken soms dat ze centimeters verliezen.

Mijn ervaring na tien behandelingen
Voor en na. Verschil? Zeker wel! Mijn huid is strakker en in de omtrek is er ook minimaal een centimeter af. Ik vind dat de contouren van mijn lichaam er mooier uitzien en ben dus heel tevreden over de behandeling. Nu is het zaak om de behandeling eens per maand te herhalen, dan blijft het resultaat langer zichtbaar.

Wil jij ook een behandeling ondergaan? Neem dan contact op voor de mogelijkheden met MJ Amsterdam! Ze hebben een locatie in de Pijp en op IJburg.