Annemarie liet haar wenkbrauwen tatoeëren bij Sjoerd Vis en het is een verschil van dag en nacht

Wenkbrauwen gaan met de tijd mee en zijn trendgevoelig. Zo plukte ik me suf in de jaren 90 en kreeg ik spijt toen weelderige bossen wenkbrauw weer in de mode kwamen. Ik dacht nooit na over het tatoeëren van mijn wenkbrauwen want eerlijk gezegd dacht ik bij ‘permanente make-up’ aan donkere, neppe strepen op je gezicht. Niet de mooiste wenkbrauwen als je het mij vraagt. Tot ik met Sietske van Wiemooiwilzijn.nl in gesprek raakte en ik haar mooie wenkbrauwen zag: “wauw wat een mooie brows! Weet jij niet toevallig waar ik die van mij kan laten opknappen?” vroeg ik aan haar en zo geschiedde… via Sietske kwam ik terecht bij Sjoerd en wauw dit is dé wenkbrauwen man! Private Beautician Sjoerd Vis weet namelijk wel raad met de wenkies en na wat van zijn voor- en na foto’s gezien te hebben was ik om.

In zijn mooie salon hartje Amsterdam wandelen Eefje (vriendin die ook toe is aan een nieuw stel wenkbrauwen) en ik binnen voor nieuwe wenkbrauwen. De sfeer is meteen gezet want er zitten drie Brabanders in één ruimte, een en al gezelligheid! Zijn vakkundigheid is het eerste wat mij opvalt als ik plaatsneemt op de fluwelen bank. Voordat er getatoeëerd wordt, neemt Sjoerd uitgebreid een vragenlijst met ons door en bespreekt hij de mogelijkheden. Tijdens deze intake vertelt hij wat er wél en niet mogelijk is. Zo is het in principe onmogelijk om de vorm van je eigen wenkbrauwen compleet te veranderen en als je een litteken hebt pakt de inkt minder goed.

wenkbrauwen

Wenkbrauwen voor de behandeling

Wensen
Na het gesprekje is het tijd voor professioneel tekenwerk om het tatoeëren voor te bereiden. Ik wil volle, donkere wenkbrauwen… dus worden er voor een goede beeldvorming twee volle, donkere wenkbrauwen boven mijn ogen getekend met een potlood. Er wordt gemeten, ingekleurd, bijgewerkt en ik bekijk mezelf in de spiegel. Pas wanneer ik mijn wenkbrauwen mooi vindt, kunnen we écht aan de slag. Ook de kleur wordt besproken: dit is maar goed ook want ik wil geen rossige wenkbrauwen, daarom wordt er gekozen voor een assige bruine kleur.

Tatoeëertechnieken
Er zijn verschillende manieren om een wenkbrauw te tatoeëren en ik dacht dat microblading de meest voorkomende techniek was. Met de microblading methode worden er dunne streepjes tussen je eigen wenkbrauwharen getatoeëerd. Dit geeft een natuurlijk resultaat maar er is nóg een manier om op een natuurlijke manier volle wenkbrauwen te tatoeëren… Sjoerd vertelt mij over de balayage techniek waarbij de wenkbrauw licht begint en steeds donkerder wordt naar het puntje van de brow toe. Hierdoor lijken de wenkbrauwen voller, natuurlijk en superstrak. Doe mij die techniek maar!

Het echte werk
Het gaat gebeuren! Ik loop met Sjoerd mee naar achteren waar ik lekker ga liggen op een verwarmde behandeltafel. Sjoerd zet alles klaar en dan hoor ik het tatoeëerapparaat zoemen. Om mij te laten wennen telt Sjoerd af voordat hij, om te beginnen, een klein stukje tatoeëert. De eerste laag die getatoeëerd gaat worden, moet zonder verdoving gebeuren. Ik zet me schrap en mompel in mezelf: “wie mooi wil zijn moet pijn lijden, wie mooi wil zijn moet pijn lijden.” Het gevoel is niet fijn maar ook niet ondragelijk. Ja. Ik ben kleinzerig dus piep al snel maar ik houd mijn kaken stijf op elkaar. Na vijf tot tien minuten (de tijd gaat best snel als je je bedenkt dat de hele behandeling drie kwartier duurt) zit de eerste laag erop. Nu wordt er een verdovingscrème aangebracht die goed wordt opgenomen nu er al kleine wondjes zijn ontstaan door het tatoeëren. Deze crème verlicht de pijn tijdens de tweede laag die mij alles meevalt. Ik krijg zelfs weer praatjes en luister naar de playlist die de ruimte vult met muziek. De derde laag is de finishing touch en dan zit het er na een dik half uur op. Of beter gezegd: zitten mijn wenkbrauwen erop.

Het resultaat
Mijn eerste blik in de spiegel is zenuwslopend want ik besef me dat ik ze er niet meer af kan poetsen. Het komende jaar zijn dit mijn wenkbrauwen en gelukkig vind ik ze prachtig. De vorm is perfect! Door het tatoeëren en de verse inkt zijn ze in het begin rood en erg donker. Dit verdwijnt na ongeveer een week. Om de wenkbrauwen zo mooi mogelijk te laten genezen is het belangrijk om ze de eerste week niet nat te maken. Sporten is ook niet handig omdat je dan gaat zweten. Van Sjoerd krijg ik een heerlijke zalf mee waarmee ik de wenkbrauwen eens per dag insmeer. Pijn doet het meteen na de behandeling al niet meer. Tijd bespaart het de volgende ochtend al: ik ontwaak met twee prachtige brows. Niks meer aan doen! Ik voel me niet kaal zonder make-up… want wenkbrauwen geven je zelfs zonder make-up een frissere blik.

permanente make up

Even wat info op een rij:
-De Salon van Sjoerd Vis zit op de Langestraat 47 in Amsterdam;
-Het tatoeëren van de wenkbrauwen kost €395 als je vermeld dat je via Enfait komt. Hiervoor krijg je twee behandelingen die normaal gesproken €425 kosten;
-Je wenkbrauwen blijven het mooist als je ze eens per jaar laat bijwerken
-Voor het allermooiste resultaat kun je eens per zes weken je wenkbrauwen bij laten werken voor €37,50 (denk aan epileren, verven, shapen etc)
-Vers getatoeëerde wenkbrauwen moet je beschermen tegen UV-straling

Volg Sjoerd ook op Instagram en Facebook voor updates.