Álles wat je moet weten over de leeuw in jouw leven

Leeuwen stralen altijd, zijn super creatief en hebben een krachtige energie. Het zijn extraverte en charmante types. Ambitieus, wilskrachtig en zelfverzekerd. Yes, als leeuw heb je aanzien en dat is maar goed ook. Het zijn prima leiders en ze verwachten dat anderen zonder twijfel achter ze staan. Dat is meestal geen probleem, mensen volgen graag.

Want ondanks het grote ego hebben leeuwen een warme persoonlijkheid. Ze zijn niet onaantastbaar of hard, maar open en liefhebbend. De leeuw komt volwassen en zelfverzekerd over, en ze laten zien wat ze in huis hebben. Gewoon. Omdat ze heel wijs zijn en précies weten wat ze zeggen. En als ze iets zeggen, houden ze zich altijd aan hun woord. Betrouwbare beestjes dus. Met een groot hart, ook dat nog. Behalve als je achterbaks bent, daar zijn leeuwen allergisch voor en burgerlijkheid vinden ze ook saai. Ze denken groots en meeslepend, streven altijd hun doelen na maar laten ook wel eens kansen liggen. Want als ze ergens niet honderd procent achterstaan, doen ze er ook niks mee.

De leeuw is king of his castle. Ze nestelen zich ergens waar ze zich helemaal comfortabel voelen. Thuis moet een fijne plek zijn en daar zijn ze trots op, de deur staat altijd open want ze zijn me toch een partij gastvrij. Jep. Ze omringen zich graag met mensen en hebben het dan altijd gezellig.

Hoe trek je een leeuw aan?
De leeuw komt vanzelf naar je toe als je hem of haar aandacht geeft. Streel z’n ego en je bent binnen… Ze vinden het stiekem heel vleiend als je tegen ze op kijkt en een compliment op z’n tijd kan ook geen kwaad. Of nog beter: geef een compliment als er meerdere mensen bij zijn, dan kun je nooit meer iets fout doen.

Hoe weet je of de leeuw jou leuk vindt?
Eerlijk? Dat merk je meteen! De leeuw windt er geen doekjes om en laat het duidelijk blijken als hij of zij je leuk vindt. Vaak op een speelse manier, denk hierbij aan kietelen, knipoogjes en vluchtige aanrakingen. Als een leeuw je leuk vindt krijg je al z’n aandacht. Ze benaderen je anders dan dat ze dat bij anderen doen, zeggen lieve dingen en worden enorm flirterig.

Hoe zijn ze in een relatie?
In een relatie zijn ze heel gepassioneerd en dominant. Ze weten het vuurtje altijd aan te wakkeren en houden van avontuurtjes. Samenzijn met een leeuw is fantastisch want ze zijn erg vrijgevig en gunnen je de wereld, zolang ze zelf ook genoeg aandacht krijgen.

En als vrienden?
Heb je dus echt heel veel LOL! Zoals we al zeiden: ze zijn vrijgevig en geliefd bij veel mensen. De leeuw staat het allerliefst in de spotlight en houdt wel van een partijtje. Het is in ieder geval nooit saai, en je hoeft ook niet bang te zijn dat je ze niet kunt vertrouwen. Fijn hoor, die betrouwbaarheid.

Wat als het fout gaat?
Dan kun je maar beter uit de buurt blijven. Want als ze boos zijn zul je dat merken ook, ze steken woede niet onder stoelen of banken en zijn niet vies van een scheldpartij. Zelfs tegen mensen die eigenlijk niks fout hebben gedaan, kunnen ze opeens tekeer gaan. Excuses hoef je ook niet te verwachten, daar zijn ze te trots voor.

Wat als de leeuw…
Een kleur was: goud
Een griekse god was: Apollo – god van de muziek, kunst en de zon
Een verslaving was: shoppen
Een drankje was: champagne
Een kus was: passievol
Een kledingitem was: een en al glitter
Een seizoen was: de zomer
Een tas was: Chanel
Een voertuig was: raket

leeuw look
Beige cocktailjurk, €544,95 Tibi via Stylight
Glitterpump, €153,90 Leo Studio Design
Clutch, €124 Leo Studio Design