6 x een mooi gebaar in barre tijden

Hadden we al verteld dat we binnen blijven? Is zo. En we klagen niet… er zijn namelijk heel wat mensen die het met veel minder moeten doen. Of mensen die keihard moeten werken om juist nu mensen te redden. Niet op vakantie? Dat is dan maar even zo. Echt: laten we blij zijn met de veilige omgeving waarin we vertoeven en tijdens deze quarantaine iets goeds doen voor een ander.

Er zijn namelijk veel ondernemers die de deuren hebben dichtgegooid. Omdat het moet. Om deze harde werkers die hart en ziel in de zaak hebben gestoken te steunen, kun je vanaf je luie stoel heus wel iets doen. Is er iemand jarig? Stuur dan een cadeau! Ken je iemand die zich keihard inzet in de zorg? Die verdient ook wel wat! Geef eens iets moois en support zo een local.

Hotel aan huis
pulitzer
In de hotellerie regent het annuleringen. Ons lievelingshotel Pulitzer in Amsterdam heeft de deuren inmiddels gesloten en het hotel is leeg. Hulde aan de online shop waarin je alles koopt om het typerende Pulitzergevoel in huis te halen. Van Le Labo geurkaarsen (Santal 33) tot een eclectisch geel plaid om onder te kruipen. De beste cadeaus voor wanneer je aan huis gekluisterd bent!

Marie-Stella-Maris
Love to give
Zeep hamsteren? Wat een onzin! Er is genoeg… en niet alleen in de supermarkt. Bij Marie-Stella-Maris verkopen ze de Love to Give set met daarin zeep en handlotion om droge handen te voorkomen. Riekt lekker. Ziet er knap uit. Bovendien draag je bij iedere aankoop een minuscuul steentje bij aan watervoorzieningen in landen waar het het hardste nodig is.
Love To Give, €45 Marie-Stella-Maris

Cadeaubon van KNAP Institute
Schermafbeelding 2020-03-25 om 16.05.05
Wil jij een harde werker of iemand die het verdient verwennen? Geef dan een cadeaubon van KNAP Institute in Amsterdam cadeau. Dé plek waar je moet zijn voor gezichts- en lichaamsbehandelingen die je na deze quarantaine hard nodig hebt. Oh en wist je dat de webshop gewoon open blijft? Daar vind je dus de fijnste items om jezelf goed te blijven verzorgen.  KNAP INSTITUTE

Dat verdient een bloemetje!
Opeens zag ik het overal voorbij komen op Social Media: beeldige bossen bloemen van We Are Hold. Mooi om te geven en om mensen in deze tijd met elkaar te verbinden op afstand. Want eerlijk is eerlijk, een bos bloemen krijgen, geeft toch een goed gevoel. De bloemen worden netjes bezorgd en daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de 1.5 meter afstand. Op deze manier zorg je dat de bloemkwekers die met flinke overschotten kampen ook nog een handje. Wearehold.

(Kinder) Boeken
gray label
Het eerste wat ik heb gedaan toen ik hoorde dat we thuis moeten blijven: boeken hamsteren. Van Marktplaats… tweedehands. Iedereen heeft deze weken meer tijd om te lezen en verhalen neem je toch even mee naar een andere wereld. Zo kom je toch nog ergens! Ook voor kinderen is het ideaal om even aan deze bizarre situatie te ontsnappen. ‘A Friend For Cotton’ is het eerste boek van Gray Label en het verhaal maakt kinderen bewuster van hoe met elkaar, de wereld en het hebben van spullen om te gaan. Het boek is verkrijgbaar in drie talen. Gray Label.

Online kunst kieken
support your local
Bij OODE kan het. OODE is niet een typische art gallery maar eentje die het werk van jonge Nederlandse kunstenaars verkoopt. Voor prijzen die te behappen zijn. Dit komt ook omdat een groot deel van de werken weeskunst is, afkomstig van gesloten musea of kunstinstellingen. Een deel van de collectie is online te bewonderen en je maakt je huis er stukken mooier mee! OODE.