6 tekenen dat jij seksverslaafd bent

Dat mannen als enige seksverslaafd kunnen zijn, is natuurlijk klinkklare onzin. Ook vrouwen zijn verslaafd aan seks en zijn misschien nog wel erger dan mannen. Je zou eens moeten weten hoeveel onschuldige vriendinnen ’s avonds de stoeipoes uithangen. Ja, echt waar! En dan tijdens jullie wekelijkse borrel proberen over te komen als de vriendin die slechts één a twee keer per week seks heeft en het enkel in standje missionaris doet. Niet dus! Ontkenning noemen we dat. Uiteraard zijn meerdere symptomen waaraan je een seksverslaafde vriendin kunt herkennen. En wel de volgende:

Lees ook: Aha, dus dít is waarom masturberen goed voor je is

1. Obsessieve seksuele fantasieën
Seksverslaafden kunnen uren over seks fantaseren. Achter elke dagelijkse beslissing, is seks de drijfveer. Kledingkeuze, relaties, sportschool en het carrièrepad. Alles staat in het teken van seks.

2. Verlies van controle
Seksverslaafde vrouwen hebben geen controle over hun seksuele fantasieën. Hoe graag ze dat misschien ook zouden willen, ze falen keer op keer. De seksgedachten worden een obsessie die ze niet meer in de hand kunnen houden. Ergens is dit best wel freaky en serious business.

3. Tolerantie en escalatie
Dit stadium wordt bereikt zodra de seksverslaafde in kwestie steeds meer aan haar seksuele fantasieën toegeeft. De intensiteit van haar seksuele fantasieën en activiteiten neemt toe. Na verloop van tijd wordt de verslaving zó erg, dat de persoon zichzelf kan gaan verliezen en er grote hoeveelheden kostbare tijd en energie verloren gaan om maar in de seksbehoefte(n) te voorzien.

4. Nadelige gevolgen
Hoewel er op het hebben van een seksverslaving – zeker voor vrouwen – nog steeds een behoorlijk taboe rust, is een seksverslaving niet minder heftig dan bijvoorbeeld een alcohol- of drugsverslaving. Een seksverslaving gaat dan ook – in sommige extreme gevallen – gepaard met zeer heftige gevolgen. Het verliezen van een baan, financiële problemen, ziekten en in sommige gevallen zelfs de dood zijn veelvoorkomende gevolgen van het hebben van een (seks)verslaving. Super shocking en iets wat – zoveel mogelijk – voorkomen moet worden!

5. Ontkenning
Ik liet het net al even vallen, maar verslaafden zijn – uiteraard – te herkennen aan hun ontkennende gedrag. Seksverslaafden negeren routinematig het feit dat ze een probleem hebben en slaan alle waarschuwingssignalen af. Sterker nog, in sommige gevallen geven (seks)verslaafden juist de schuld aan de personen die hun proberen te waarschuwen voor hun verslaving. Geloof het of niet, maar het is eigenlijk de schuld van de meiden dat vriendin X zo nodig de sekspoes uit moet hangen. Sure.

6. Terugtrekken
Deze fase doet haar intrede als de seksverslaafde persoon het niet meer trekt. Maar echt. De verslaafde wilt stoppen met haar verslaving. Liever vandaag dan morgen. Als ze dat niet doet, wordt ze depressief, emotioneel en prikkelbaar. Time for a change, want dit kan niet zo langer.

Lees ook: Waarom ochtendseks de beste seks ooit is (plus voordelen!)