6 redenen waarom je dertiger jaren beter zijn dan je twintiger jaren

In je jonge jaren dacht je waarschijnlijk dat dertig oud was. Héél oud. Inmiddels heb jij de dertig aangetikt en voel je je jong! Je hebt je twintiger jaren achter je gelaten en daarmee ook dingen zoals binge drinking, clubbing en het eeuwige blut zijn. Eh… al sta je nog regelmatig in de club en drink je GENOEG wijn. Maar dan wel alleen de crème de la crème. Je bent kieskeurig geworden en dat heeft zo z’n voordelen.

1. Je voelt je niet schuldig als je een avond op de bank zit
De druk om de deur uit te gaan is weg, je moet niks en mag alles. Verplicht plezier hebben behoort niet meer tot jouw favoriete bezigheden. Dan zit je nog liever met een geurkaars en blokje kaas op de bank… alleen als iemand met een écht goed plan komt bent jij te porren voor een onvergetelijke avond.

2. Het maakt je ook niet zoveel uit wat mensen van je denken
En het maakt je écht niks uit. Vroeger deed je alsof je allemaal niks kon schelen en werd het ‘I don’t care’ gedrag zelfs een tikkeltje arrogant. Je zei het omdat je wilde verhullen dat het je wel iets kon schelen maar nu? Je hebt het gehad met het leven van andermans leven en eigenlijk is dat van jou ook stukken plezanter. Inmiddels weet je donders goed dat jouw mening de enige is die ertoe doet.

3. Je hebt minder maar betere vrienden
De hoeveelheid vrienden is enorm gekrompen maar met een goede reden: de kwaliteit van vriendschappen is stukken beter! Je hebt geen tijd om een legertje vriendinnen bij te houden maar de tijd die je hebt besteedt je dan ook goed.

4. Je geniet meer van dingen
Zoals we al zeiden heb je het gehad met binge drinken, maar spuug je ook zeker niet in een glas wijn. Als de wijn maar een toppertje van z’n soort is. Tongstrelende slokjes, daar heb jij behoefte aan. Hetzelfde geldt voor eten… fast food is zo niet lekker – behalve na twee flessen wijn. Jij lepelt liever luxe hapjes naar binnen.

5. De seks is beter
Op twintigjarige leeftijd ben je flink aan het oefenen geslagen, inmiddels weet je précies wat je wilt. Je voelt je zekerder over jezelf en mede daardoor worden je seksuele ervaringen intenser. Daarbij bereiken vrouwen hun seksuele piek op hun dertigste. Mannen hebben hun hoogtepuntje dan al gehad… tijd voor een jonge god!

6. Je bent sterk
Zo ontiegelijk, ongelofelijk sterk. Je hebt het nodige meegemaakt en dat vormt je tot de persoon wie je nu bent. Er ontstaat geen paniek bij kleine problemen en zelfs grote problemen jagen je niet de kast op. Het verleden heeft je klaargestoomd voor real life struggles die er altijd zullen zijn.