5 x herkenbaar hakkenleed

Iedere vrouw heeft wel een parmantig hakje aan de haak geslagen. Beeldige muiltjes waar je eigenlijk niet op kunt lopen maar die je tóch wel eens aantrekt. En dan kán het voorkomen dat jouw dag iets minder soepel verLOOPT dan verwacht. Want als je dacht dat je alleen maar charmant voor de dag zou komen, dan heb je het mis.

1. Je blijft hangen tussen de kinderkopjes
Mompelend loop je over straat: ‘deze straat is écht niet gemaakt voor vrouwen’ en dan blijkt dat maar weer want je hak blijft hangen tussen de stoeptegels. Onhandig maar best veel voorkomend.

2. Ach ja joh! Je verliest gewoon je hele schoen
Blijven hangen met je hakje is één ding maar wanneer je schoen niet meer met je meeloopt, heb je een groter probleem. Soms zit de hak zelfs zo stevig aan de grond genageld dat je met man en macht aan de pump moet rukken om er beweging in te krijgen.

3. Wiebelende knieën
Je pretendeert alsof je al járen op hakken loopt maar in de praktijk zitten die krengen maar eens per jaar aan je voeten. Dat is best onhandig als je trappen of super gladde vloeren tegenkomt. En jij maar denken: ‘please, blijf naast mij lopen, dan kan ik je arm vasthouden’. Zodra jouw vriend of vriendin ook maar even van je zijde wijkt, wijken jouw knieën ook uiteen.

4. Ga er lekker bij liggen
Knikkende knieën is niet zo erg als je je bedenkt dat je enkele seconden later languit op de vloer manoeuvreert. De pijn kan je eigenlijk niks schelen want je werkt je in een rap tempo overeind: gênant, gênant, je hoop maar dat niemand dit moment heeft mogen aanschouwen.

5. De hak die brak
Er is nog één ding erger dan vallen met hakken: de hak die brak. Hoe on-charmant is het om verder te strompelen met nog maar één hak onder de voeten. Dan loop je pas echt voor paal! OP EEN PAAL!