5 x eten en drinken in Le Marais

Parijs. Le Marais. Het heeft iets magisch. Elke keer als ik er weer ben, denk ik ‘Godsamme, waarom woon ik hier niet?’. Om deze gedachte ook bij thuiskomst vast te houden, keer ik keer op keer terug naar mijn favorieten. Zodat ik vertrouwd met ze raak. Daarom, 5 tips. Uit Le Marais. Zodat je dat Parijse gevoel achter je laptop kunt ervaren (ook al is dat zo goed als onmogelijk!).

In ieder geval genoeg reden om een treinticket te boeken en je te verplaatsen naar de meest geweldige stad in Europa. Klik op de namen voor hun websites!

derierre

Derrière

Derrière
Net als je denkt dat je toch zeker op de verkeerde plek bent, loop je een grote poort door en kom je in één van de meest origineel ingerichte tenten die ik ooit gezien heb. Op het menu: salade, pasta en klassiekers zoals Rib-Eye. Ik bezocht Derrière op een zondagmiddag voor een brunch buffet. Een grote aanrader!

Bob’s Kitchen
Tegenover Derrière vind je deze veggie en vegan proof kleine kantine. Hier drink je cold pressed juices en eet je boerenkoolsalade en bagels. Houd rekening met lange wachtrijen!

la favorite

Café La Favorite 

Café La Favorite
De ochtend nadat we tot laat hadden gedanst en gedronken aten we eieren op allerlei manieren. Terwijl je smult van Eggs Benedicte is het goed toeven (en goedgeklede Parisiennes spotten) op het terras van deze klassieke bistro in een modern jasje.

Nolita
Dit low key Italiaanse tentje bevond zich tegenover ons appartement. Wij kwamen er voor de lekkere (en zeer betaalbare!) pizza, de leuke obers en de relaxte sfeer.

 

hotel le marais

Hotel Jules et Jim

Hotel Jules et Jim
Voor als het niet zulk lekker weer is en je hebt zin in een aperitief in een mooie omgeving is de bar in dit kleine hotel perfect. Ik heb er niet ontbeten, maar waardeerde het zeer dat ze op hun website in een speciaal kopje hun ambachtelijke ontbijt omschreven.

Lees ook: Zo ziet Parijs er op een autovrije zondag uit.