5 mogelijke oorzaken van een trage computer

Er is niks zó irritant als een trage computer. Iedereen heeft het wel eens en haat het. Zeker als je je computer aan en uit zet en het ding nog steeds niet meewerkt. Het liefst wil je het onding door de kamer smijten maar dat kan natuurlijk niet want you need em!

Gelukkig is het ook niet nodig want je kunt je computer er weer bovenop helpen.

1. Je computer is alles behalve georganiseerd
Net als jijzelf, kan je computer overwelmd raken door chaos. Dit kunnen apps zijn, open tabbladen, programma’s die open blijven staan of die zich automatisch openen bij het opstarten. Maak je bureaublad zo leeg mogelijk en sluit alles netjes af voordat je je computer afsluit. Dit voorkomt een hoop ellende.

2. Je ruimt nóóit op
Is jouw computer nog steeds sloom nadat je alles netjes hebt afgesloten? Dan is het tijd om sommige bestanden een afscheidszoen te geven. Je kunt niet alles bewaren. Het verwijderen van oude CV’s, foto’s en muziek zorgt voor een verbeterde snelheid van jouw trouwe PC. Je kunt bestanden trouwens ook op een USB stick plaatsen…

3. Afkoelen
Is jouw computer heter dan de heetste zomerdag? Dan is het logisch dat ‘ie het rustig aan doet. Het is niet de bedoeling dat jouw computer zó heet wordt, dat deze uiteindelijk niet meer werkt. Wees verstandig en neem jouw computer niet mee naar bed of investeer in een cooling pad waardoor je oververhitting voorkomt. Als je een beetje verstand van techniek hebt, is het zelfs mogelijk om een ventilerend software programma te installeren. Last but nog least: vergeet vooral niet om de ventilators van jouw laptop schoon te maken want door deze opstopping wordt de computer ook onnodig heet.

4. Verwijder virussen
Jij vervloekt degene die virussen in het leven heeft geroepen. Nu zit je ermee… gelukkig zijn er veel anti-virus programma’s die jouw helpen om deze vervelende ongemakken te bestrijden.

5. Zorg regelmatig voor een update
Er is een goede reden dat de reminder voor een update steeds op jouw scherm omhoog popt. Als je dit netjes bijhoudt, dan is er niks aan de hand en werkt jouw computer beter. Het is een kleine moeite die veel mensen uit gemak overslaan. Toch helpen updates je om een snelle computer te behouden.