3 x eerste hulp bij een bleke huid

Grote kans dat je huid na de winter niet zo getint is als tijdens de zomermaanden. Of dat dit zelfs nóóit gebeurt. Ik heb zo’n porseleinen bleke huid en in de zomer wil ik ook wel eens een kleurtje. Maar volop in de zon zitten? Nee, nee. Daar krijg je pas rimpels van. Er zijn andere dingen die helpen om er stralend uit te zien met een bleke huid.

Een bleke huid heeft verschillende oorzaken waarvan er een aanleg is. Kun je niks aan doen. Een andere reden is een slechte doorbloeding. Maar een tekort aan vitamine D, vermoeidheid en stress zorgen er ook voor dat jij er witjes uit ziet.

Vitamine D
Vitamine D wordt ook wel de zonvitamine genoemd. Alleen bij zonlicht is je lichaam zelf in staat vitamine D aan te maken en hoe vaak is het zonnig? See. Omdat we het grootste deel van de dag binnen zitten en de zon maar een paar maanden per jaar goed schijnt, is het verstandig om vitamine D tabletten te slikken. Dit is niet alleen goed voor je huid maar ook voor je energie!

Zorg voor een betere bloedsomloop
De bloedsomloop van je huid kun je stimuleren door je huid regelmatig te exfoliëren. Dit kun je thuis doen met een scrub of peeling. Daarnaast is het gebruik van verzorgingsproducten goed maar het is nog beter als je deze goed incasseert. Door een stevige massage van jouw bindweefsel wordt de huid beter doorbloed. Het is heel simpel! Nog een trucje van een visagist: breng je dagcrème aan met je hoofd tussen je benen, zo stroomt er lekker veel bloed naar je gezicht!

De juiste producten
Om je huid goed te beschermen tegen schadelijke UV stralen is het belangrijk dat je altijd een zonnecrème met hoge factor gebruikt. Mijn favoriet is van Lancaster. Eerst gebruik ik de Sun Sensitive Crème SPF 50.
lancaster
Daarna geef ik mijn huid een kleurtje met de Lancaster Sun Bronzing Powder. Ook dit product heeft een bescherming met SPF10.

00

Vervolgens gebruik ik de Sun BB Bodycream voor mijn armen en benen. Het kleurtje is mooi meegenomen en je bent beschermt tegen UV straling met SPF15.

lancaster

De producten zijn te koop bij verschillende warenhuizen of kijk op de website van Lancaster.