3 tips die jouw winterhanden redden

Aan het einde van de winter hebben je handen het helemaal gehad. Wind, regen, koud weer in combinatie met regelmatig de handen wassen zorgt voor een droge en ruwe huid. In combinatie met slechtere nagels – door gebrek aan vitamine D – is het daarom niet verwonderlijk dat je hier iets aan wilt doen. 

Handen zijn kwetsbaar en worden iedere dag blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Wil jij het hele jaar mooie handen? Dan hebben wij nuttige tips die jou een handje helpen.

1. Gebruik zo min mogelijk producten met alcohol
Je mag je handen gewoon wassen, als je hydroalcoholische producten maar vermijd. Deze drogen de handen uit. Nagellakremover met aceton doet hetzelfde bij de nagels, hierdoor krijg je droge nagels én nagelriemen die veel sneller scheuren.

2. Smeren, smeren en nog eens smeren
Droge handen schreeuwen om hydratatie. Neem je handcrème daarom overal mee naartoe. Deze Geranium & Walnut handcrème van Jo Malone London kalmeert en verzacht de handen. Omdat het niet handig is om de hele dag met vette handen te lopen is deze handcrème ideaal want hij voelt luchtig aan en wordt snel opgenomen door de huid. Like always ruiken de producten van Jo Malone London goddelijk en de frisse, levendige geranium in combinatie met de warme walnoot is dan ook een geur die je de hele dag door wilt ruiken.
handcrème
Geranium & Walnut handcrème, €27 Jo Malone London via De Bijenkorf

4. Verzorg ook de nagelriemen
Nagelriemen hebben een beschermende rol dus het is heel belangrijk om ze goed te verzorgen. Gebruik voor de verzorging van nagelriemen een cuticle nourishing olie. Ook van binnenuit kun je je nagels te voeden. Probeer voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan biotine zoals amandelen of slik biotine als supplement.
nagelolie
Shea Butter Nail & Cuticle Nourishing Oil, €13 L’Occitane

Het geheim van mooie handen in de winter

In de winter droogt de huid stukken sneller uit waardoor je huid gevoeliger is en ruwer aanvoelt. Zorg daarom dat je handen áltijd gehydrateerd zijn en neem je handcrème overal mee naartoe. Heb je erg veel last van kloven? Smeer deze voor het slapen met vette vaseline in en laat dit de hele nacht intrekken, er bestaan zelfs katoenen handschoenen waardoor niet heel je dekbed vuil wordt.