3 nieuwe Amsterdamse plekken om úren te tafelen

Oh Amsterdam. Wat ben je leuk! Iedere maand poppen er weer nieuwe restaurants uit de grond, het is onderhand niet meer bij te benen, zoveel is zeker. Waar moet je de komende tijd écht heen?

bodon
Bodon

Het Apollo Hotel in Amsterdam is vernieuwd. En hoe. Restaurant Bodon kon daarom ook niet achterblijven en er is inmiddels flink huisgehouden, dit resulteerde in een kosmopolitische hotspot met een internationale flair. Het interieur heeft invloeden uit verschillende stijlperiodes en wij zijn gek op de fluwelen fauteuils, gouden palmboomlampen en grafische vloeren. Executive Chef Sahin schotelt je gerechten bereid met traditioneel vakmanschap voor. De kaart bestaat vooral uit Franse klassiekers als Tournedos Rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel) en Escargots de Bourgogne (biologische wijngaardslakken van slakkenkwekerij Slow Escargots, gevoed met bladgroenten, tijm en basilicum). Mogen wij alstublieft komen proeven?
Bodon La Grande Brasserie

nacarat

Nacarat
Het is je vast niet ontgaan: het Amerikaanse warenhuis Hudson Bay opende recentelijk z’n deuren in Amsterdam. Na Amsterdam zijn ook andere steden in Nederland aan de beurt en ja: het is de knapste winkel ever. Bijenkorf eat your heart out. Ik kan nu al niet wachten op mijn salaris om vervolgens de hele winkel leeg te plunderen én te eindigen bij Nacarat, het restaurant op de bovenste verdieping van niemand minder dan chefkok Ron Blaauw. ‘S avonds wordt er een 1001 smaken shares dining menu geserveerd met happen uit het Midden Oosten. Ook hier weer een unieke marmeren zigzag vloer en deze doet ons ergens aan denken maar we komen er niet op. Het is in ieder geval een plaatje!
Nacarat

citroen

Le Bleu Citron
Wij bejubelen het feit dat er weer een Franse Bistro in Amsterdam neerstrijkt. Wanneer? Dat weet nog geen mens. De website is nog niet eens live en de tent ziet er nog summier uit maar goed werk heeft tijd nodig. Er worden al wijnen geselecteerd en ze zijn gegarandeerd al met het menu bezig. Als het zo ver is zijn wij de eerste die aanschuiven!
Le Bleu Citron, Muiderstraat 18 Amsterdam