3 make-up tips voor de heetste dagen

Smelt, smelt. Veel make-up dezer dagen is geen goed plan, je zweet het er toch weer af. De hete temperaturen dwingen je om van je gebruikelijke make-up rituelen af te wijken. Tenzij je er tijdens lunchtijd al verlept uit wilt zien. Niet? Nee. Wij niet dus doen we het rustig aan met foundation en pakken we het als volgt aan:

1. Boost je basis
De sleutel voor een houdbare look start bij de basis. Voor de meeste mensen geldt: je huid raakt gedehyrateert door de droge lucht die vocht aan je huid onttrekt. Tel daar het zweten bij op en je ben zo vochtarm als wat! De meeste mensen proberen dit verschijnsel op te lossen met een voor de hand liggende oplossing: het gebruiken van een rijkere crème. Dit zorgt er uiteindelijk alleen maar voor dat je huid er vettig uit gaat zien. Om je vochthuishouding op pijl te houden, heb je een serum nodig met hyaluronic acid die je onder je gebruikelijke moisturizer aanbrengt.
skins cosmetics
Hyaluronzuur serum moisturizing, €130 Suzanne Kaufmann via Skins Cosmetics

2. Less is more
Zware foundations blenden niet met de warme huid. Houd het bij lichte formules die de huid niet afsluiten. Probeer om een paar faux-tan druppels met je bestaande moisturizer te mixen. Zo krijg je vanzelf een kleurtje!
the face light serum
The Face Light Serum, €42 Tan Luxe via Skins Cosmetics

3. Gebruik een dagcrème met SPF
Heel belangrijk: vergeet niet om dagelijks je gezicht met SPF te beschermen tegen de zon. UVA en UVB straling versnellen het verouderingsproces van de huid dus ga op zoek naar een crème die je tegen beide beschermt. Sun Beauty van Lancaster biedt efficiënte, perfect gecombineerde UVA/UVB filters en een exclusieve Infrared Technology. Wat ik erg fijn vind aan dit product is de geur… niet geheel onbelangrijk als je het onder je neus smeert.
lancaster
Illuminating crème SPF50, €45,42 Lancaster via Douglas